Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa’da kurulması planlanan tam zamanlı özel yetenekliler okulunun iyi bir örnek olacağını söyledi.BURSA (İGFA) - Avrupa Yüksek Yetenek Konseyi (ECHA) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Christa Bauer, Bursa Kent Konseyi Özel Yetenekliler Çalışma Grubu’nun konuğu oldu. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’ın ‘Bursa’da kurulması planlanan tam zamanlı özel yetenekliler okulu hakkında’ bilgi verdiği toplantıda, Prof. Dr. Christa Bauer deneyimlerini paylaştı.

Prof. Dr. Christa Bauer’e katımlarından dolayı teşekkür eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, bir ülkenin kalkınmasında özel yetenekli çocukların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Günümüzde bir ekonomiyi dev haline getirmek için gerekli temel kaynaklardan birinin özel yetenekli çocuklara verilen önem olduğunu ifade eden Başkan Orhan, Güney Kore gibi birçok ülkede özel yetenekliler için tam zamanlı okullar kuruldu ve gelişimlerine hız verildiğini belirterek, "Bizler de özel yetenekli çocuklarla ilgili son 2 yıldır Bursa’da konunun uzmanları ile saha çalışmaları yapıyoruz. Bursa’ya baktığımızda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarına göre yaklaşık 600 bin öğrencimiz eğitim-öğretim görmekte. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bu öğrencilerin en az yüzde 2’sini özel yetenekli kabul edersek, bu şekilde yaklaşık 12 bin öğrencimiz var. Uygun eğitimi alamadıklarında, bu çocuklarımız ya fark edilemiyor ya da köreliyorlar. Bu sebeple Bursa’da tam zamanlı özel yetenekliler için planladığımız okul çalışmalarında belirli bir aşamaya geldik” diye konuştu.

Prof. Dr. Christa Bauer ise özel yeteneklilerin eğitim modelinin ülkeden ülkeye fark gösterdiğini söyledi. Kendisinin Avusturyalı olduğunu dile getiren Bauer, Bursa’da kurmak istenilen tam zamanlı okulun iyi örnek olacağına inandığını söyledi. Çocukların ‘insanı değerlerle birlikte’ karakterinin geliştirilmesinin önemine değinen Bauer, öncelikle çocukların duygu ve tutkusunun anlaşılması gerektiğini, burada motivasyonun da önemli olduğunu dile getirdi.