Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Türk Kızılay Bursa Şubesi’nin Ramazan ayı boyunca Bursa'da 30 binin üzerinde 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıldığını, 800’den fazla eve misafir olduklarını açıkladı.BURSA (İGFA) - Kurulduğu 1911 yılından günümüze faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılay Bursa Şubesi, birlik ve beraberlik ayı Ramazan ayında birçok etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdi. İhtiyaç sahiplerinin ramazan öncesinde olduğu gibi Ramazan boyunca yanında olmaya devam eden Türk Kızılay Bursa Şubesi gönüllü ordusu ve hayırseverlerin destekleriyle yüzleri güldürmeye devam etti.

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç şubenin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında, Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak 15 binden fazla vatandaşımıza sürekli yardım sağladıklarını belirterek, "Ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Genç gönüllülerimiz, Engelsiz Kulübümüz, kadın gönüllülerimizden oluşan gönüllü ordumuz ve çalışanlarımız ile Ramazan Ayında da önemli yardımlar gerçekleştirdik. Bursa Şubemiz ve ilçe şubelerimizle hep birlikte fedakarca birçok ihtiyaç sahibine ulaştık” dedi.

Ramazan ayına ilişkin bilgiler paylaşan Tutanç, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin evlerine 30 binin üzerinde 4 çeşit yemekten oluşan sıcak iftar yemeği dağıttıklarını söyledi.

"Yemeklerin bol olması sebebiyle ihtiyaç sahiplerinin sahurlarında da bu yemekleri yemiş olmaları bizleri ayrıca sevindirdi" diyen Tutanç, "Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak bu Ramazan Ayında da 800’den fazla eve misafir olduk. Kurban Bayramlarında aldığımız hisselerden elde edilen kıyma ve kavurma konserverlerini yıl boyunca her gittiğimiz eve teslim ettik. İhtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz evlere gıda kartlarını verdik ve yardımlara daha sonra da devam etmek üzere gerekli bilgileri alıp değerlendirmelerin ardından yardımların devam edeceğinin müjdesini verdik.  İhtiyaç sahibi olanların bayramda da alışverişlerine yardım etmek amacıyla, market kartları dağıtmaya devam ediyoruz" diye konuştu.