Koca Kafalar ve Fırıldak Ailesi’nin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’nun, bir aslan ailesinin modern şehir hayatında geçen komik, eğlenceli ve maceralarla dolu hayatını anlatan eseri Kral Şakir, izleyenlerden tam not aldı. Kral Şakir’in maceraları 16 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün 17:00’de Cartoon Network’te olacak.

Özge Ulusoy, Hatice Arslan, Sinem-Mustafa Ceceli, Tanem Sivar, Burak–Cansen Kut, Bennu Gerede, Erdil Yaşaroğlu, Jess Molho, Esra Eron, Fatoş Sarıgül, Elif Gönlüm, Zeynep Turan, Hande Yılmaz, Gökçe Çil, Begüm Tacir, Feraye Tanyolaç, Yeşim Ilıcalı, Berrin Okçu, Beyza Arslan, Begüm Özer, Deniz Alevyılmaz, Sena – Aylin Yılmaz, Yasemin Ahıskalı, Aslı Eksioğlu, Selda Güneş, Vural Yaşaroğlu, İpek Toplusoy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin katıldığı galada, aileler çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirdiler. Kral Şakir karakterleriyle tanışan çocuklar ise kendileri için oluşturulan özel alanda doyasıya eğlendi.

Kral Şakir’i Cartoon Network ile buluşturan, Koca Kafalar’ın yaratıcısı, Fırıldak Ailesi’nin yapımcısı ve yaratıcısı Varol Yaşaroğlu yarattığı yeni karakterin gördüğü ilgiden memnundu; “Böylesine sevilen bir çocuk kanalı olan Cartoon Network’ün ilk yerli yapım çizgi dizisini hayata geçirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. Biz Kral Şakir ve ailesini oluştururken çok eğlendik ve keyif aldık. Umarım çocuklar da aileler de tüm karakterleri en az bizim kadar sever”

Çizgi dizi, Şakir'in babası Remzi ve yakın arkadaşı Fil Necati’nin başlarını belaya sokmalarını, evin annesi Kadriye'nin aileyi bir arada tutma çabasını ve evin en küçük ama en mantıklı üyesi Canan'ın her seferinde bütün sorunları çözmesi ile bu sevimli ailenin günün sonunda rahat bir nefes alabilmesini komik ve eğlenceli bir dille anlatıyor.

Ailelerin de çocuklar kadar izlemekten zevk alacağı ve beraber keyifle izleyecekleri Kral Şakir, 16 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 17.00’de Cartoon Network ekranlarında olacak.

Cartoon Network Hakkında:
Cartoon Network evrensel anlamda erkek çocuklara odaklı, kız çocuklarını da kapsayan bir kanal olup neşeli, komedi ve maceranın heyecanıyla işleyen bir kanaldır. Program dizilimi mizah, arkadaşlık, hayal etme, aksiyon ve macera temaları üzerinde yoğunlaşır. Cartoon Network; 5-11 yaş arasında erkek ve kız çocuklarını hedef kitlesi olarak alır ve kendi zengin eğlenceli ve küresel olarak başarılı içerik karışımı arasında çocukların kendileri olmalarını savunmayı hedefler. Programlar arasında lider komedi animasyonları Gumball, Adventure Time ve Sürekli Dizi, klasik aksiyon macera alanında Ben 10 Omniverse ve Ejderhalar: Berk’in Koruyucuları yer almaktadır. 
1993’te bir pan-Avrupa kanalı olarak yayın hayatına başlayan kanal, bugün artık Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da yerel hizmetler sağlamakta olup 70 ülkede, 130 milyonu aşkın hanede, 17 ayrı dilde izlenebilmektedir. Cartoon Network, ödüllü sitesinin yanı sıra, oyunları, talebe bağlı video (VOD), televizyon sistemleri, mobil ve geniş bir yelpazeye yayılmış, lisanslı ve ticari ürünleri ile de deneyimlenebilmektedir. Cartoon Network, Time Warner şirketlerinden Turner Broadcasting Systems Inc’in iştiraki olan Turner Broadcasting System International AŞ’ye ait markalardan biridir.