30 hafızın icazet töreni, tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camiî’nde gerçekleştirildi. Kabe’den alınan 4 parça Hacerül Esved’in de bulunduğu tarihi camide 30 hafızın icazetleri verildi. İcazet töreninde Kur’lahza okundu, hediyeler dağıtıldı.

Fatih Müftülüğü’ne ast Sokullu Şehit Mehmet Paşa Kur’lahza Kursu’nda hıfzını ikmal eden 30 hafızın icazet töreni, Sokullu Mehmet Paşa Camiî’nde gerçekleştirildi.

Dün öğle namazından önce başlayan törene Reisülkurrâ Mustafa Demirkan, Sokullu Kur’lahza Kursları İslami İlimler Derneği Başkanı İzzet Keleş, Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, Sokullu Kur’an Kursları İslami İlimler Derneği Kurs Yöneticisi Olcay Tülüce, Mahmut Toptaş Hoca ve Sokullu Kur’lahza Kursları İslami İlimler Derneği kurucularından İsmail Şahin katıldı.

30 HAFIZ İCAZET ALDI

30 hafızın katıldığı icazet töreni Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Ayasofya Camiî İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Ayasofya Camiî İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Sultanahmet Camiî İmam Hatibi Hasan Kara, Fatih Camiî İmam Hatibi Metin Çakar, Beyazıt Camiî İmam Hatibi Mehmet Duman, Nuruosmaniye Camiî İmam Hatibi Fatih Kaya ve KLÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Selçuk Arslan Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Törende konuşan İsmail Şahin, konuşmasına “1975’cilt beri bizi yalnız bırakmayan. Malıyla, canıyla dualarıyla her zaman bizim yanımızda olan sevgili hayırseverler ve bunları doğuran sevgili anneler güzel geldiniz safa getirdiniz” sözleriyle başladı.

“EZAN OKUNURKEN DAVUL ZURNA ÇALIYORLARDI”

“Reisülkurramızın, müftümüzün hocamızın şereflendirdiği şu mübarek mekanda, Hacerül Esved’cilt 4 parçanın olduğu şu kutsal mekanda bir takım şeyleri bilin istiyorum” diyen Şahin, geçmişte camide ezan okunurken hemencecik emrindeki tarafta yer alan Millet Evi’nden davul zurna seslerinin yükseldiğini belirtti.

Şahin, şöyle devam etti:

“1973 yılında Eminönü Müftülüğü’ne memur olarak geldim. Allah selamet versin kıble kısmında tekkemiz var. Bu tekkemiz 1968 yılında tamir edilmiş, ondan daha sonra Süleyman Demirel tarafından Eminönü Halk Müziği Evi’ne verilmiş. Buraya memurken geldiğim zaman namaz kılalım dedik, öğle ikindi namazları, Eminönü Insanlar Evi’nin halk oyuncuları göre davullar zurnalar çalınır ve ezanlar o kadar okunurdu. Onun için şu tabloya ne dek şükretsek az. Mimar Sinan’ın yadigarı olan tekkede kabir taşları kırılmış, üzerine beton dökülmüş ve o betonun üzerine kasıtlı olarak ezan vakti tekrar tekrar bizleri rahatsız eder pozisyonda idiler. Fazla şükür burası verimli. Abdurrahman Gürses hocam, Gönenli Hocam, makamları cennet olsun. Gönenli hocam çarşamba günleri burada bayanlara ders verir. Buradan genç hoca adaylarına da aramak istiyorum. Din görevlisinin eline dernekçilerin eline olası mertebe para geçmesin, para olan yerde iblis fazla olur. Sakın şayet parayla pozitif ileri gitmeyin.”

Kaynak: Haber 7

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cennetten-parcalar-barindiran-sokullu-mehmet-pasa-camiinde-icazet-toreni-duzenlendi.html