Boğazın en güzel manzarasına sahip mekânlardan Sortie’nin içinde yer alan Etna Steak Restoran, zengin menüsü kadar, faydaları kulaktan kulağa hızla yayılan özel “Cevşen” şerbetiyle de dikkat çekiyor. Ramazan ayında boğazın gözde içeceği olarak öne çıkan şerbetin faydaları saymakla bitmiyor. Şef Kemal Kabadayı tarafından reçetelendirilen şifalı “Cevşen” şerbetinin tarifi ise; Etna Steak Restoran’ın kurucusu Serdar Uşaklı’yaait. Sadece Ramazan ayına özel değil, her zaman ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayacak olan şifalı şerbetin ana malzemesi ceviz. Kakule, aspin, tarçın, gojun, zara balı, safran, karanfil ve zerdeçal “Cevşen” şerbetinin hazırlanmasında kullanılan şifalı bitki ve baharatlar arasında yer alıyor.


Bin bir derde deva şifalı “CEVŞEN” şerbeti
Özellikle Ramazan ayında uzun süre kalınan açlık nedeniyle ortaya çıkan enerji düşüklüğü, su kaybı, mide rahatsızlıkları gibi daha birçok rahatsızlığa karşı şifa olan “Cevşen” şerbeti düzenli tüketildiğinde sağladığı inanılmaz faydalarıyla öne çıkıyor. Cevizin suyu kaynatılarak cevizin özünden elde edilen şerbet kan basıncını ayarlar, bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Tansiyonu dengeler, hücreleri korur. Antioksidan etkisi gösterir, psikolojik olarak rahatlama sağlar, sindirimi kolaylaştırır, cildi besler ve yorgunluğa ve ağrılara iyi gelir. Hafıza güçlendirici özelliği ile öğrencilerin derslerine odaklanmasına, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerine olumlu fayda sağlar. Susuzluğa karşı direnci arttıran formülüyle şerbet aynı zamanda anne sütünü artırıcı özelliğe de sahip.

Editöre NOT:
Etna Steak Restoran’ın Zengin Ramazan Menüsü 85 TL
Boğazın en güzel manzarasına sahip, ünlü mekan Sortie’nin içinde yer alan Etna Steak Restoran, geleneksel lezzetler eşliğinde, steak house ve dünya mutfağından ilham alarak hazırladığı zengin menüsü ile de dikkat çekiyor. Ödüllü Şef Kemal Kabadayı ile yeni lezzetleri keşfetme meraklısı iş adamı Serdar Uşaklı’nın birlikte hazırladığı iftar menüsü oldukça zengin. Menüde ilk olarak Medine hurması, zeytin, tulum peyniri, organik çilek reçeli, beyaz peynir, pastırma ve domates-salatalık söğüşten oluşan iftariyelik tabağı, ev yapımı mercimek veya ezogelin çorbası yine ev yapımı zeytinyağlı yaprak sarması Antep usulü kuru patlıcan dolması, acılı ezme ve semizotu misafirlere sunuluyor. Ara sıcak olarak sigara böreği, misket köfte ve parmak patates ve bahçe salatası ikram ediliyor. Ana yemekte şef Kemal Kabadayı’nın ve Serdar Uşaklı’nın Etna Karışık Tabağıservis ediliyor. Bu tabakta ise; cheddar köfte, dağ kekikli organik tavuk ızgara ve Etna Lokum lezzetleri yer alıyor. Soft içeceğin de dâhil olduğu menünün tatlısı cevizli güllaç. Elbette Etna Steak Restoran’da güzel bir iftar akşamı sınırsız kahve ve çay ikramı ile sona eriyor. Menü fiyatı: 85 TL