Amasya E Tipi Kapalı Cinayet İnfaz Kurumunda hükümlü olan Ömer Yılmaz, Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı aralarında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında cezaevinde hafızlık eğitimi alarak mezun oldu.

Amasya E Tipi Kapalı Canice İnfaz Kurumunda mahkum olan Ömer Yılmaz, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak "Hafızlık Belgesi" almaya adalet kazandı.

Yılmaz için Amasya E Tipi Kapalı Cinayet İnfaz Kurumunda "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Masatlı şunları kaydetti:

"Bugün burada misal gösterilecek bir olayı daima birlikte yaşıyoruz. Ulu Allah insanların günah işleyebileceğini, kusur yapabileceğini oysa bundan sonra tövbe ederek bu hatasından dönebileceğini Peygamber Efendimiz aracılığıyla bizlere iletti. İnsanlar hayata aynı başlamıyor, yaşam içerisinde benzer şeyleri yaşamıyor ve maalesef kabahat işleyebiliyor. Lakin burada kayda değer olan ve bizlere bildirilen, insanın hata işledikten sonraki hayatını yaşanabilecek, uygun bir şekilde düzenlemesi olduğudur."

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) "Sizin en hayırlılarınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir." hadisi şerifini andıran Vali Masatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bakımdan cezaevine girmiş, mahkum olmuş bir kardeşimizin, burada Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi ve hıfzetmesi, bize bunu gösteren hoş bir aşr-ı şerif okuması gerçekte çok etkileyici ve takdire şayan bir durumdur. Tüm bu incelemeler için ilk kez Yargı Bakanlığımız edinmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Amasya İl Müftümüze ve emeği geçen öğreticilerimize teşekkür ediyorum."

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise "Bugün aslında çok anlamlı bir cemiyetteyiz. Ben de bugün hazırlanan şu ortamdan fazla etkilendiğimi anlatmak isterim. Benzeri burada bir şehrin bütün hafızları toplanmışçasına, bütün vilayetin emekleriyle katkı maddesi verilmiş ve burada, yaklaşık olarak bir okula çevrilmiş olan bu müessesede yapılan şu güzel cemiyet fiilen çok manalı. Emeği geçen bütün kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. Sayılarının artmasını niyaz ediyorum. Hafızlığını ikmal eden kardeşimiz de tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların arkasında İl Müftüsü Ayvaz Hafız Ömer Yılmaz'a cübbe ve sarık giydirerek dua etti.

Program evrak ve hediye takdimi ile sona erdi.

Törene Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve davetliler katıldı.

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cezaevinde-hafiz-oldu.html