Cin Suresi 18. ayeti ne anlatıyor? Cin Suresi 18. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Cin Suresi 18. Ayetinin Arapçası:

وَاَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلّٰهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللّٰهِ اَحَدًاۙ

Cin Suresi 18. Ayetinin Meali (Anlamı):

Mescidler Allah’a ibâdet etmek içindir. Öyleyse Allah’tan diğer hiçbir kimseye, hiçbir şeye el açıp yalvarmayın.

Cin Suresi 18. Ayetinin Tefsiri:

18. âyette bulunan “mescitler” kelimesini üç şekilde tefsir etmek mümkündür:

  Bunlar müslümanların ibâdetgâhı olan mescitlerdir. Buna tarafından âyetin mânası: “Mescitlerde Allah’a ibâdet ederken başkasını O’na karşılıklı koşmayın” olur.

  Tüm yeryüzü ibâdetgâhtır. Nitekim Allah Resûlü (s.a.s.): “…Yeryüzü benim için mescid ve pak kılındı...” (Buhârî, Teyemmüm 1) buyurmuştur. Buna kadar mâna: “Yeryüzünde Allah’a hiçbir kimseyi iki taraflı koşmayın” olur.

  Mescitten amaç, insanın üstüne secde ettiği, el, etap, yüz, diz vs. gibi uzuvlarıdır. Buna göre ise: “İnsanın bütün azalarını Allah yarattı. O halde onların üstünde Allah’tan başkasına secde edilmemelidir” mânası anlaşılabilir.

19. âyette bahsedilen “Abdullah”, Cenâb-ı Hakk’ın en seçkin kulu Hz. Muhammed (s.a.s.)’dir. Kendisi Allah’a hakiki bir kul olmuş, insanları da O’na kulluğa davet etmiştir. Ama o, insanları tek olan Allah’a çağırmaya başlayınca, insan ve cin kâfirleri onun bu davetini iptal için birlik oldular, birbirine sokuldular. az kalsın birbirlerine keçeleneceklerdi. Fakat Allah peygamberini muhafaza etmiş ve onu düşmanlarına karşısında başarılı kılmıştır.

Fakat şunu ayrıntıları ile belirtmek gerekir ki Peygamberimiz (s.a.s.) vazifesini yaparken bir kısım belli başlı esaslara dayanmaktaydı:

Cin Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Cin Suresi 18. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cin-suresi-18-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html