Cin Suresi 6. ayeti ne anlatıyor? Cin Suresi 6. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Cin Suresi 6. Ayetinin Arapçası:

وَاَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الْاِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزَادُوهُمْ رَهَقًاۙ

Cin Suresi 6. Ayetinin Meali (Anlamı):

“Yine De, öteden beri insanlardan bir takım adamlar cinlerden birtakım adamlara sığınıyor, böylece onların gurur ve azgınlıklarını artırıyor, cinler de kendilerine sığınanların günahına günah, isyânına isyân katıyorlardı.»

Cin Suresi 6. Ayetinin Tefsiri:

Cahiliye döneminde Araplar, mahvolmuş bir yerde geceleyin konaklamak istediklerinde: “Biz bu vâdinin şerrinden, buranın sahibi olan cine sığınırız” diyerek, cinlerin kötülüğünden onların efendisine sığınırdı. Çünkü onların inancına kadar, her enkaz yer cinlerin hâkimiyeti altındaydı. Onların büyüğüne sığınmadıkları takdirde, oradaki cinlerin kendilerine eziyet vereceğine inanırlardı. (bk. Taberî, Câmi‘u’l-beyân, XXIX, 134) Yaratılış itibariyle sahiden kendilerinden daha üstün olan, yeryüzünün halifesi kılınan insanların, bunu fark etmeyip, kendilerine sığındığını gören cinler, kibirlenip tamamen azgınlaşmaktadırlar. Bu Nedenle onlara daha fazla ızdırap etmekte, sapıklıkta daha cüretkâr olmakta; kendilerine sığınanların günahına günah, isyanına ayaklanma katmaktadırlar. O halde insan kendi yüksek değerini ayrım etmeli ve buna yerinde davranmalıdır.

Cinler, bize kuytu olan durumları hakkında yorumlama yapmaya şöyle devam ediyorlar:

Cin Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Cin Suresi 6. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cin-suresi-6-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html