Cuma her Müslümanın bayramı olarak kabul edilen, kutsal bir vakit ve gündür. İçinde Cuma namazını barındıran, Peygamber Efendimiz’in de hadislerinde geçen Cuma gününün fazileti, Cuma günü yapılacak dua ve sünnetler...

Ebû Hüreyre’den -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine tarafından Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: “Üzerine güneş doğan en şanslı gün Cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve tekrar o gün cennetten çıkarıldı. ” (Müslim, Cuma 17, 18)

Selmân’dan -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine kadar Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: “Bir kimse cuma günü tepe abdesti alarak elinden geldiğince temizlenir, saçını sakalını yağlayıp tarar ya da evindeki hoş kokudan süründükten daha sonra câmiye gider, lakin orada yan yanlamasına oturan iki kimsenin arasını açmaz, sonra Allah Teâlâ’nın kendisine takdir ettiği kadar namaz kılar, sonradan sesini çıkarmadan imamı dinlerse, o cumadan öteki cumaya değin olan günahları bağışlanır. ” (Buhârî, Cuma 6, 19)

İSLAM TARİHİNDE İLK CUMA NAMAZI VE İLK HUTBE

CUMA NAMAZI HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

BİR MÜSLÜMAN CUMA GÜNÜ NELER YAPMALI?

CUMA HUTBESİNDE KONUŞMANIN VE BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞMANIN HÜKMÜ NEDİR?

CUMA NAMAZININ ŞARTLARI

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cumaniz-mubarek-olsun.html