Cuma günü hangi sureler okunur? Cuma namazından sonradan okunacak sureler nelerdir? Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’in cuma namazından daha sonra okunmasını öğüt ettiği sureler.

İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde söylenti eder fakat:

CUMADAN SONRA OKUNACAK SURELER

Nebiyy-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

“Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs sûresini, Felâk sûresini ve Nâs sûresini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya değin, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

İhlas Suresi Arapçası, Okunuşu ve Anlamı

«Bismillahirrahmanirrahim. Gul huvallâhu ehad. Allâhu’s-samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekun lehû kufuven ahad.»

“Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. De oysa: O Allah birdir. Allah samed (her şey O’na yoksul, O kimseye yoksul yok)’dir. O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.”

Felak Suresi Arapçası, Okunuşu ve Anlamı

«Bismillahirrahmanirrahim. Gul e’ûzu bi-Rabbi’l-felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikın izâ vekab. Ve min şerri’n-neffâsâti fi’l-ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.»

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. De ama: ben, karanlığı yarıp sabahı ortaya çıkaran Rabbe sığınırım, Yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, Düğümlere üfleyenlerin şerrinden, Ve hased ettiği vakit hasedçinin şerrinden. (Allah’a sığınırım).

Nâs Suresi Arapçası, Okunuşu ve Anlamı

«Bismillahirrahmanirrahim. Gul e’ûzu bi-Rabbi’n-nâs. Meliki’n-nâs. İlâhi’n-nâs. Min şerri’l-vesvâsi’l-hânnâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûri’n-nâs. Mine’l-cinneti ve’n-nâs.»

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. De ki: İnsanların Rabbine sığınırım. İnsanların malikine, İnsanların (hakiki) ilahına; İnsanlara fena şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden. O ancak, insanların göğüslerine (fena hafıza, tereddüd) vesvese verir. Gerek cin, gerekse insanlardan (olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınırım.)

Kaynak: Mahmud Sami Ramazanoğlu, Dualar ve Zikirler, Erkam Yayınları

İHLAS SURESİ DİNLE

FELAK SURESİ DİNLE

NAS SURESİ DİNLE

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/cuma-namazindan-sonra-okunacak-sureler.html