Depremleri haber veren yer sarsıntısı uyarı sistemi uygulaması gündemde yerini aldı. Peki, Android erken zelzele uyarı sistemi nedir, nasıl açılır?

Geçtiğimiz haftalarda Google’ın sunduğu zelzele dikkat sistemi, Alanya açıklarında meydana gelen 5.3’lük depremi 1 dakika öncesinden varsayım ederek kullanıcılarına sesli uyarı göndermişti.

Android zelzele dikkat sistemi, sürüm olarak güncel öyle çok cihazda aktif olarak kullanıma açılabiliyor.

ANDROİD ZELZELE UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Google geçtiğimiz yıl, Android cihazların donanımını kullanarak zelzele sezgi ağını meydana getirmek için yeni bir sistem tasarladı. Bu bedava sistem, depremden etkilenen bölgedeki insanların, bir yer sarsıntısı meydana gelmeden saniyeler önce dikkat alabilmesini amaçlıyor.

Google, bu sistemi Türkiye’de de kullanıma sundu. Türkiye’nin dışarıda Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’da da Android deprem dikkat sistemini bir süredir kullanabiliyor.

ANDROİD ZELZELE UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Bu sistemi kullanıma başlatmak için telefonunuzun ayarlar bölümüne gelin. Arama alanına “konum” yazarak, bu sekmeyi açın.

Konum > Gelişmiş > Zelzele Uyarıları’na dokunun.

Açılan ekranda, “Zelzele Uyarıları” ekranına basınız. Eğer açık ise deprem uyarıları kullanıma açık anlamına geliyor. Aktif değilse bu ekran yoluyla aktif ışık halkası getirebilirsiniz.

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/deprem-uyari-sistemi-nedir-nasil-calisir.html