TÜRKİYE'nin ilk yerli otomobili Devrim'i yapan ekibin hayattaki son temsilcisiydi. Sadece 8 ay önce eşini yolcu ettiği musalla taşında bu kez kendi cenazesi vardı. Torununun doğum yapmasına 3 hafta kalmıştı. Yüksek Makine Mühendisi Kemalettin Vardar, torununun bebeğini göremeden yaşamını yitirdi. 83 yaşındaki Vardar'ın Üsküdar Şakirin Camii'ndeki cenazesine uzun yıllar müdürlüğünü yaptığı Eskişehir Lokomotif Fabrikasının çalışanları, arkadaşları ve yakınları katıldı.
" 'BENİM ÇOCUĞUM' DERDİ"
Eşi Nihal Vardar'ı 8 ay önce aynı camiden yolcu eden Kemalettin Vardar için taziyeleri kızı Gülay Vardar Ersoy kabul etti. Babasının Devrim'i çocuğu gibi sevdiğini söyleyen Ersoy, " ' Benim çocuğum' derdi. Anlatırken de ağlardı. Son ana kadar hala masasında Devrim'le ilgili çalışmaları vardı" dedi.
DİZEL LOKOMOTİF ÜRETİMİNİ YAPAN EKİBE DE LİDERLİK YAPTI.
Eskişehir Lokomotif Fabrikası'nda Kemalettin Vardar'la birlikte çalışan isimlerden Ömer Börekçi, "Devrim arabasından 10 yıl sonra da Dizel Lokomotif'in üretiminin liderliğini yaptı bize" diyerek Vardar'ın daha az bilinen bir başka başarısından söz etti. Aynı ekipte yer alan hayattaki isimler cenaze törenine katılırken, Vardar'ın lokomotifi yerli olarak nasıl yapabilmeli ve daha fazla hangi alanlarda kullanabilmeli sorularına yanıt aradığını anlattılar.
"BULUNMAZ BİR İNSANDI"
Akrabalarından Sevil Vardar da Devrim arabasının üretiminin yapılamamış olmasının Kemalettin Vardar'ı hayatı boyunca çok üzdüğünü söyleyerek, " Bulunmaz bir insandı" diye konuştu.
EŞİNİN YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Kemalettin Vardar için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Vardar'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda eşinin yanında toprağa verildi.