Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde sabahtan namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, anne ve babalara çok manâlı bir çağrı yaptı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 1-7 Ekim tarihlerinde kutlandığını anımsatan Erbaş, "Camiler şehirlerin kalbidir. Bizim de kalbimizde en fazla yeri olan mekanlar camilerimizdir. Peygamber Efendimizin Medine'ye hicret ettiği andan itibaren günümüze değin müminlerin secde ettiği, birlikte ibadet ettiği ve kıyamete dek da minarelerinden ezanların dinmeyeceği en mübarek mekanlar camilerimizdir." dedi.

Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın camileri müminlerle, çocuklarla, gençlerle doldurma, farkındalık oluşturma; camilerin değerini, kıymetini bilme, namazın önemini ve camilerin birer mektep olduğunu hatırlatma haftası olduğunu belirtti.

Hocaların camilerde namazlardan önce ve namazlardan sonra Kur'an-ı Kerim, hadis, tefsir, ilmihal dersleri yaptıklarını, bu yüzden cami derslerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Camiler yalnızca namaz kılınan, ibadet edilen yer yok, aynı zamanda ilim, irfan, data, hikmet, özetle eğitim yuvaları olarak devam edecektir. Biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü ilim olmadan ibadet olmaz. Camilerimiz bilginin, ilmin, irfanın öğretildiği yerlerdir. Camilerimizin bu halini ihya etmek zorundayız." diye konuştu.

Erbaş, Kur'an kurslarında salgın rahatsızlık yüzünden bu yıl 40 gün eğitim yapabildiklerini, 2 milyon dek çocuğa, gence din eğitimi verdiklerini dile getirdi.

Geçen sene camilerde hiç yaz Kur'an kursları yapamadıklarını andıran Erbaş, şunları kaydetti:

"Hafta sonu camilerimiz tekrar çocuklarımızı, gençlerimizi bekliyor. Mektep haricinde veya okullardan sonra ellerinden tutalım, camilerimize getirelim. Camilerimiz o hoş çocukların sesleriyle şenlensin. Gençlerimiz camilerimizi süslesin. Bunun arzusu içerisindeyiz."

Kaynak: Diyanet Haber

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/diyanet-isleri-baskanindan-anne-ve-babalara-cok-onemli-cagri.html