Oksijen şüphesiz ancak dünyadaki her canlı için vazgeçilmez ve hayatta kalmanın temeli olarak görülen bir madde. Oksijenin 10 saniyeliğine kaybolması durumunda öyle bir şey değişmeyen gibi görünebilir ama hakiki böylece yok. Eğer dünya 10 saniyeliğine bile oksijensiz kalsa, büyük felaketler ardı ardına geliyor. Oksijeni var eden ve her lahza düzenle devamlılığını sağlayan Allah'a (c.c) ne kadar şükretsek az.

Nûr Suresi 43. ayette "Görmez misin ki, Allah bulutları yürütür, sonradan onları birleştirir, sonradan onları tekrar tekrar binip yoğunlaşmış kümülüs haline getirir. Bu sırada bulut aralıklarından çakan şimşeği görürsün; gökten, oradaki bulut dağlarından dolu yağdırır da bunu dilediğine isabet ettirir, dilediğinden de onu uzaklaştırır, bu arada şimşeğinin parıltısı az kalsın gözleri âmâ edecek." buyrulur.

Bakara Suresi, 164. ayet: Kuşkusuz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbirini izleyen gelişinde, insanlara faydalı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden daha sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir kalabalık için gerçekten ayetler vardır. Nahl suresi 10.ayet: Gökten su indiren O'dur. Ondan keza kendiniz için meşrubat su hem de hayvanlarınıza yedireceğiniz ur verir.

DÜNYA 10 SANİYE OKSİJENSİZ KALIRSA BAŞIMIZA GELECEK FELAKETLER

Oksijen, dünyadaki bütün canlıların yaşamının devamlılığını karşılayan Allah'ın (c.c) yarattığı bir gazdır. Hava ve sudaki oksijen insan ilk kez olmak üzere tüm canlı türlerinin hayat kaynağıdır. Atmosferin beşte biri, insan vücudunun üçte ikisi, suyun onda dokuzu oksijen içerir. Kısacası “hayat ve nefes” seslenmek “oksijen” demektir.

Oksijen şüphesiz ancak dünyadaki her canlı için vazgeçilmez ve hayatta kalmanın temeli olarak görülen bir madde. Oksijenin 10 saniyeliğine kaybolması durumunda böylece bir şey değişmeyen gibi görünebilir ancak gerçek öyle değil. Eğer dünya 10 saniyeliğine bile oksijensiz kalsa, büyük felaketler ardı ardına geliyor.

İnsanların, hayvanların ve bitkilerin hayatta kalmaları için en gerekli maddelerin su, oksijen ve yiyecek olduğu bilinir. Bir insan ya da canlı yemek yemek yemeden 10 saniye durabilir, hatta su içmeden de durabilir. Oysa halk ve dünya 10 saniye bile olsa oksijen almadan duramaz. Kulağa çok kısa bir vakit olarak da gelse, eğer oksijen 10 saniyeliğine bile yahut olsa dünyada büyük felaketler meydana geliyor.

FELAKETLER ARDI ARDINA GELİYOR

Oksijenin 10 saniyeliğine kaybolması durumu birincil bakışta ırk için büyük bir risk teşkil etmiyor gibi gözüküyor. Fakat oksijenin olmaması durumunda vücudumuzun da yüzde 60'ının olmayacağını düşünün. Keza dünyada yaşanacak olaylar sebebiyle insanın hayatta kalabilmesi öyle muhtemel olmuyor.

DENİZLER VE OKYANUSLAR YOK OLUR

Oksijen kısa süreliğine ortadan kalksaydı denizler, okyanuslar, göller, dereler de dahil tüm sular derhal yok olurdu. Hidrojen en hafif element olduğundan bir daha geri dönmemek üzere uçak giderdi.

İşte oksijensiz bir dünyada meydana gelecek diğer felaketler:

Oturduğumuz tüm binalar toza dönüşürdü. Betonun asıl bileşenlerinden biri de oksijen. Herkesin iç kulağı feci şekilde patlar. Çünkü atmosfer basıncı yüzde 21 azalırdı. Dünyada kalkış yapmak için hazırlanan bütün uçaklar yere düşer, havada yer alan uçaklar ise bu 10 saniye boyunca havada süzülürdü. Dünyanın mantosunun ve yüzeyinin yüzde 45'inin oksijen olduğundan, büyük bir yükseklikten düşüş yaşarız. Güneş'ten gelen ışık, havada yer alan parçacıklar yoluyla dağılır. Atmosferin yüzde 21'ini ortadan kaldırmaktan bahsediyorsak, parçacık sayısını da beşte bir oranında düşürmekten bahsediyoruz demektir. Bu sebepten nedeniyle hava nispeten daha karanlık olur. Yer kabuğu bir anda kırılmaya başlar... Ancakkorkmayın. Bunların hiçbirini göremez, duyamaz, hissedemeyiz. Çünkü oksijen gövde ağırlığının yüzde 60'ını oluşturur. Bütün hücrelerimizde vardır. aniden pof diye küle dönüşürüz. Bu da demektir ama dünyada yaşamın bitmesi için bir elementin 10 saniyeliğine yok olması tatmin edici.

Şükür ve Hamd ile İlgili Ayetler

Dünya İmtihanında Şükür ve Zikir Halinde Olacağız

Benzeyen-Şekûr celle celalûhu- (Esmâ-ül Hüsnâ Şerhi)

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/dunya-10-saniye-oksijensiz-kalirsa-basimiza-gelecekler.html