Cüneyd-i Bağdâdî Hazretleri vaktin kıymeti açısından dünya ve ahireti nasıl kıyaslıyor ve ne öğüt ediyor? Osman Nuri Topbaş Hocaefendi anlatıyor...

Cüneyd-i Bağdâdî Hazretleri buyurur: “Dünyanın bir günü, âhiretin bin senesinden daha hayırlıdır. Çünkü dünyanın bir gününde rızâ-yı ilâhîyi tahsil etmek imkânı vardır. Âhirette ise dünyadaki gibi amel-i sâlihler yapıp da kazanma imkânı yoktur. Orada yalnızca hesap vardır.”

DÜNYA AHİRETİN TARLASIDIR

Mevlânâ Hazretleri buyurur:

“Sen hiç buğday ektin de arpa bittiğini gördün mü?”

Âhirette hepimiz, bu dünyada yaptıklarımızın mukâbilini göreceğiz. Bugün dünya tarlasına ne ekersek, yarın âhiret hasadında elimize geçecek olan, ancak onun mahsûlüdür.

Îman nûrundan ve gönül feyziyle îfâ edilen ibadetlerden yoksun bir sûrette, türlü davet, çılgınlık, işkence ve haksızlıklarla, nefsânî bir yaşayış içinde geçen karanlık bir dünya gecesinin, parlak bir ölümsüzlük sabahı getirmeyeceği muhakkaktır. Aynı şekilde, dünya hayatının nefsânî pembelikleri, âkıbet solgunluğunun; gâfilâne kahkahaları da, Cehennem çatırtılarının habercileridir.

Ebedî saâdet güneşi; ancak ilâhî beyanlar ışığında ve istikâmet üzere bir ömür sürüp müsterih bir vicdan, selîm bir kalp ve yüz aklığıyla âhirete irtihâl etmesini bilenlerin gönül ufuklarından doğar.

Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Altınoluk Dergisi, 2017 – Aralık, Sayı: 381, Sayfa: 032

Dünyada Öbür Dünya İçin Varız

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/dunyanin-bir-gunu-ahiretin-bin-senesinden-daha-hayirlidir.html