Ramazanda en uzun oruç tutan il hangisi olacak? Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık tarafından açıklandı. Oruç kaç saat tutulacak. Hangi şehirlerimizde oruç kaç saat olacak detaylar haber içeriğinde. Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık Ramazan'ın ilk günü orucun 17 saat 23 dakika olacağını ifade etti. İlk gün en uzun orucu Kırklareli'nin tutacağını kaydetti. Bıyık, yaptığı açıklamada, orucun çok önemli ve özel bir ibadet olduğunu kaydetti. Ramazan boyunca insani ve beşeri zaaflardan uzak durulacağını anlatan Bıyık, orucun Allah sevgisi ve rızası için tutulması gerektiğini söyledi. Oruç uzun hangi şehirde olacak. Oruç kaç saat tutulacak gibi soruların cevabı Ajans Haber'de.

RAMAZANDA EN UZUN ORUÇ HANGİ İL TUTACAK

Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'tan yapılan açıklamaya göre. Kırklareli'nde 17 saat 23 dakika boyunca Ramazan'ın ilk oruçu tutulacak. Bıyık, orucun sadece mideye değil bütün vücuda tutturulması gerektiğine işaret ederek Ramazan ile ilgili ifadelerde bulundu ''Ramazan ayının ilk gününde, en uzun oruç, 17 saat 23 dakikayla Kırklareli'de tutulacak. Oruç tutmayı, insanlar aç durmak olarak anlıyorlar. Bedenen olduğu gibi ruhen de oruç tutmalıyız. Ağzın ve dilin afetleri dediğimiz dedikodu ve gıybet yapmamalıyız. Oruç sadece mideye değil bütün vücudun azalarına tutturulması gereken ıslah edici bir ibadettir. En önemli sosyal yönü de aç insanları, garibanları anlamamız için oruç empati kurmamızı sağlar. Aç olmanın ne kadar zor olduğunu, oruç sayesinde görürüz." diye sözlerini tamamlandı.

RAMAZAN AYININ ANLAMI

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.