TEM’in Abant Kavşağı mevkisinde 2011’de faaliyetine başlayan Highway Outlet Alışveriş Merkezi, geçen Şubat ayında D-100 karayolu bağlantı yolu ve otoparkı söz konusu alanın orman arazisi olduğu ve buradan TEM’ekaçak geçiş yapıldığı iddiası ile kapatıldı.

BELEDİYE İKİNCİ KEZ KAPATTI

 Karayolları ekipleri tarafından kapatılan yol, 25 gün sonra ulaşıma açıldı. Bolulu bazı işadamlarının bir araya gelerek kurduğu, yönetim kurulu başkanlığını işadamı Adnan Daylan’ın yaptığı Bolu Dağı A.Ş. bünyesindeki alışveriş merkezinin D-100 karayolu bağlantı yolu sabah saatlerinde bölgeye gelen Bolu Belediyesi ekipleri tarafından ikinci kez ulaşıma kapatıldı.

 Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte alışveriş merkezinin D-100 karayolu bağlantı yoluna giden belediye ekipleri kepçelerle yolu kazarak kapattı. AVM’nin D-100 karayolu tarafından TEM yoluna bağlantı yollarının da kapalı olması nedeniyle çok sayıda araç otoparkta mahsur kaldı. Otoparktan çıkamayanlar ile alışveriş merkezindeki esnaf ekiplere tepki gösterdi. Araçların çıkmaları için kazılan yol kepçelerle tekrar doldurularak yol açıldıktan sonra tekrar kapatıldı.
Yollarının ikinci kez kapatılmasına tepki gösteren esnaf D-100 karayolunda oturma eylemi yaparak yolu araç trafiğine kapattı. Yaklaşık 5 dakika oturma eylemi yapan esnafı jandarma ve polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. D-100 karayolundaki eylemlerini sonlandıran esnaf daha sonra yol yapım çalışmaları nedeniyle trafiğin bölünmüş yoldan sağlandığı TEM yolunda oturma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle TEM yolunda uzun araç konvoyları oluştu. Eylem yapan gruba bazı sürücüler kornalar çalarak tepki gösterdi.