Ev nasıl sıcak tutulur? Evi sıcak tutmanın püf noktaları nelerdir? İşte evinizi daha sıcak tutmanın 14 yolu.

Doğalgaz fiyatlarında yaşanan çoğalma, soğuk havalarda evleri ısıtmayı daha maliyetli ülkü getirecek. Kış yaklaşırken evinizin yalıtımını kolay ve ucuz bir şekilde iyileştirmeniz mümkün.

KIŞIN EVİNİZİ DAHA SICAK TUTMANIN YOLLARI

Radyatörlerin Arkasına Alüminyum Folyo Koyun!

Duvara dayalı radyatörlerin ısı kaybını önlemenin en kolay yollarından biri, radyatörün arkasındaki duvara alüminyum folyo yapıştırmak. Bu yöntem ısıyı odaya geri yansıtarak evin daha iyi ısınmasını sağlayacak.

Kalın Perdeler Kullanın

Evlerde pencerelerden gelen soğuk havanın önüne geçmenin bir yolu da kalın perdeler kullanmak. Özellikle termal izolasyon özelliği olan perdeler seçim edilebilir.

Perdeleri Açın

Güneş açtığında perdeleri açarak evin güneş ışığı almasını karşılamak evin doğal olarak ısınmasını sağlar.

Çift Camlı Pencere Kullanın

Maliyetli olsa da çift camlı pencereler izolasyon için kullanılabilir. Ama buna para karışıklığa itmek istemiyorsanız başka alternatifler de var.

Mesela pencerenizin üstüne yalıtım filmleri çekebilirsiniz. Pencerelerinizin kenarlarında haylazlık varsa, onları da köpük ya da yapışkan süngerlerle kapatabilirsiniz.

Baca Balonu Kulanın

Soba ya da şömine kullanmayanlar çatıda bulunan bacanın içine bir baca balonu yerleştirerek ısı kaybını engelleyebilir.

Minik Delikleri Kapatın

Evinizde uydu, internet gibi kablolarının bağlantısı için çözülmüş küçük delikler dahi beklemediğiniz kadar ısı kaybına yol açabilir.

Bu delikler yün gibi malzemelerle kapatılarak evin yalıtımı iyileştirilebilir.

Kapı Altlarına Dikkat Edin

Kapıların daha aşağı tarafıyla zemin arasındaki boşluğu kapatacak kolay malzemeler (kapı altı yalıtım süngeri) kullanarak ısı kaybını önleyebilirsiniz.

Radyatör Temizliği Yapın

Radyatörünüzü temizlemek, ısı iletimini iyileştirir. Radyatörlerin önlerine büyük eşyalar koymamak ise ısının odada daha bereketli bir şekilde yayılmasını sağlar.

Radyatör Üstüne Raf Koyun

Radyatörlerin pencere aşağıda olduğu durumlarda, perde çekildiğinde sıcak hava perde ile pencere arasında hapsolabiliyor. Rafın konulması ısıyı dağıtarak evin daha iyi ısınmasını sağlayacak.

Kullanılmayan Odalardaki Radyatörü Kapatın

Evinizde kullanmadığınız odalar varsa radyatörü kapatıp odanın kapısını kapalı tutun. Böylece soğuk hava evin geri kalanına yayılmaz.

Evde Zemin Yalıtımı Yapın

Evinizde zeminin ısı kaybını önlemek için halı ve kilim kullanın. Bunlar izolasyon vazifesi gördükleri gibi ayaklarınızı da daha sıcak tutarlar.

Çatı Yalıtımı Yapın

Evinizin çatısında nemin oluşmasını alıkoymak için, ısı iletim değeri en düşük araç gereç olan poliüretan köpük kullanılabilir.

Çatıdaki kiremitlerinizde ya da çatı kaplamanızda eksik veya kırık olmadığından da kesin olun.

Tavan Arası Kapağını Unutmayın

Evinizde bir tavan arası kapağı varsa yapışkanlı süngerlerle yalıtabilirsiniz.

Kombiyi Nasıl Kullanmalıyım?

Evinizi yüksek ısıda çarçabuk ısıtmak yerine düşük ısıda daha yavaş bir şekilde ısıtmak daha bereketli olacaktır.

Kombinizi bütün gün açık bırakmayın!

Elektrikle ısınıyorsanız ve elektrik tarifeniz kullandığınız saate kadar değişiyorsa, ısıtma cihazınızı elektiriğin en fiyatı yüksek olduğu saatlerde kullanmamaya uyarı edin.

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/evi-sicak-tutmanin-yollari.html