Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkisi aralıksız konuşulan bir konu olmakla birlikte bu sefer rahat ve korkulan iddialar ortaya atıldı. İşte Facebook ve İnstagram için ortaya atılan iddialar...

ABD Senatosunda gerçekleştirilen oturuma katılan Facebook Küresel Emniyet Yönetimi Direktörü Antigone Davis, senatörlerin yoğun eleştirilerine maruz kaldı.

Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, Facebook'un, ürünlerinin olumsuz etkileriyle ilgili hemen her şeyi kamuoyundan sakladığını ve bu konudaki araştırmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmediğini iddia etti.

İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Cruz, Facebook ve Instagram üzerindeki paylaşımlardan etkilenerek intihara girişim eden İngiliz çocuk ve gençlerle ilgili güncel bir araştırmaya atıfta bulunarak, Facebook'un bu konuda bir şey yapıp yapmadığını sordu. Sorularına net yanıtlar alamayan Cruz, "Facebook ürünleri sebebiyle kaç çocuk ve gencin intihara girişim ettiğini araştırmamışsınız, kamuoyundan her şeyi saklıyorsunuz." dedi.

Davis ise Facebook'un bu konularda sıkı bir politika izlediğini, çocuk ve gençlerin bu tür içeriklerden etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ama sosyal ağ araçlarını uygulamak ile intihar girişimleri arasındaki bağı araştırmanın uzun bir süre gerektirdiğini söyledi.

Cumhuriyetçi bir diğer senatör Mike Lee de çocuk ve gençlerin Facebook ve Instagram üzerinden cinsel içerikli materyallere ulaşamamasına ilişkin kriterlerin yeterli olmadığını açıklama etti. Lee, Facebook'un bu konudaki verileri açıklamadığını ve laf konusu materyallere erişimin daha net şekilde sınırlandırılması gerektiğini dile getirdi.

INSTAGRAM DENEYİ İLGİ ÇEKTİ

Halkçı Senatör Richard Blumenthal ise Instagram'ın gençler üzerindeki etkilerini deneyimleyebilmek için ekibinin 13 yaşındaki bir genç kız profiliyle bir Instagram hesabı açtığını ve kolayca "aşırı diyet programları" ve "yeme bozuklukları" ile ilgili hesapları takip ettiğini söyledi.

Blumenthal, Instagram'ın bir gün sonra "kendine zarar verme" ve "yeme bozuklukları" ile ilgili içerikler önerdiğini, bunların 13 yaşındaki bir kız için kabul edilemez içerikler olduğunu belirtti.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, eylül ayı ortasında yayınladığı haberde, Facebook ürünleri ile çocuk ve gençlerin fikir sağlığı arasındaki ilişkiyi araştıran bazı belgeleri kamuoyu ile paylaşmış, rapordaki bulgular tartışmalara niçin olmuştu.

Kaynak: Diyanet Haber

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/facebook-ve-instagram-icin-korkutan-iddia-cocuklar-uzerindeki-etkileri-gizleniyor.html