İslam düşmanlığının arttığı Fransa’da Müslümanlara ait obje ve sembolleri taşıyanlar suçlu ya da terör şüphelisi görülüyor. Bu bazen seccade, bazen Kur’an, başörtüsü, takke, şalvar ve Arapça kitap olabiliyor. Ülkede Türk bayrağı veya Erdoğan fotoğrafı bulundurmak da riskli ışık halkası geldi.

5.7 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa’da dini özgürlüklere tahammül kalmadı. Ülkede İslami semboller dehşet haline gelirken bu sembollerin kullanılması veya gösterilmesi kabahat unsuru oldu. Fransa’da sivil toplum mühendisliği öngören ve tepkilere rağmen Anayasa Konseyi’nde onaylanan “İslam Yasası” Müslüman düşmanlığına yasal takviye oldu. Ülkedeki bu düşmanlık endişe verici.

İŞ YERLERİNİ DE İSLAMCI ETİKETİ ALTINA ALIYORLAR

Fransa’daki son durumu gazeteci Fatih Karakaya ile Strazburg merkezli Uluslararası Adalet için Eşitlik ve Uzlaştırma Konseyi Genel Başkanı Ali Gedikoğlu Yeni Şafak’a değerlendirdi. “İslamcı kelimelerle yaftalıyorlar” diyen Karakaya, uygulamalar hakkında şöyle konuştu: “İş yerlerini de İslamcı etiketi altına alıyorlar. Nargile salonlarını ve barları İslamcı olarak algılıyorlar. Nargilenin İslam’la ne alakası var. Bu cins algılara giriyorlar.”

FRANSA’DA SUÇ UNSURU SAYILAN ŞEYLER

Baskının camileri aşıp mesleklere yöneldiğini anlatan Karakaya, “Bir dönerciye etken yapmışlar, hiçbir şeyi değil. İş yerinin üstteki katında ‘vatandaşın giremeyeceği bir yerde seccade vardı’ diye izah etme yapıyor. Fransa’da ‘seccade, Kuran-ı Kerim, sancak, başörtüsü, takke, Arapça kitap, şalvar, tesbih, Muhammed ismi, namaz kılmak’ bundan böyle kabahat unsuru sayılıyor.” açıklamasında bulundu.

Ali Gedikoğlu da “Ayrılıkçılık yasası kanunlaştıktan daha sonra yoğun bir şekilde yasanın verdiği imkanlarla yaygın bir şekilde camilere baskın düzenleniyor ve kapatılıyor” dedi. Ve ekledi, “Batı ’Allah-u Ekber’ tekbirinden bile korkar oldu. Başörtüsünü, sakalı sivriltiyorlar.”

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/fransada-islami-semboller-suc-unsuru-oldu.html