SOSYAL MEDYA üzerinden ulaştığı İzmir'deki firmanın hediye ettiği protezle 4 sene sonra tekrar ayakları üzerinde durabilen Filistinli Muhammed Refik Salman, sevinç gözyaşları döktü.

Gazze sınırındaki gösteride İsrailli askerlerin açtığı alev sonucu sağ bacağını kaybeden 35 yaşındaki Filistinli Muhammed Refik Salman'a, sosyal medyadan ulaştığı İzmir'deki bir firma kadar değiştirme üçgenin taban olmayan kenarı hediye edildi.

Gazze'deki Şucaiyye Mahallesi'nde yaşamış Muhammed Refik Salman, 4 yıl önce katıldığı bir gösteride İsrailli askerler tarafından sağ bacağından vurulduğunu, geçirdiği operasyonlar üstünlük vermeyince 3 sene önce bacağının diz üstünden kesildiğini belirterek İzmir'deki bir yerine koyma firmasından takviye istedi.

Firmanın davetiyle İzmir'e gelen ve bütün masrafları karşılanan Salman'a tedavisinin arkasında yerine geçen kimse takıldı.

Işlem ve tedavilerle geçen 4 yılın ardındaki ayakları üstünde durup adım atabilen Salman, gözyaşlarını tutamadı.

"Hiç umudum yoktu"

Muhammed Refik Salman, İsrail devletinin uyguladığı baskı ve cefa sebebiyle Filistinlilerin yıllardır büyük acılar yaşadığını hatırlattı.

İsrail'in uyguladığı şiddete bütün dünyanın şahit olduğunu belirten Salman, "Gazze şeridinde bulunan evlerimize dönmek istiyorduk. O gün elimde taş bile yoktu. Türkmen Sokağı'ndaki protestoda bir anda alev açıldı. Bazı arkadaşlarım şehit oldu. Ben ise ayağımda vuruldum." dedi.

İzmirli protez firmasının kendisine en kuvvet anında sahip çıktığını anlatan Salman, şunları kaydetti:

"Benim gibi ailem ve çocuklarım da psikolojik olarak bu durumdan fazla etkilendi. Yaşadığım afiyet sorunları sebebiyle dördüncü çocuğumun doğumunda eşimin yanında olamadım. Hiç umudum yoktu. Nedensiz bir şekilde ağlıyordum. Hatta burada çalışanlarda buna şahit oldu. Ayakta durabilmenin hayalini yaşıyordum. Benim için imkansız gibiydi. Mustafa Bey bedava olarak protezimi taktı ve bitmiş yürümeye başladım. O anı hala unutamıyorum. Karanlık bir odada bir anda ışığın açılması gibi bir şey. Benim ayakta durup baştan adım atabildiğimden ailemin haberi yok. Filistin'e gidip arabanın kapısı açıldığından ailemin beni ayakta görmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

"Türkiye her zaman Filistin'in yanına"

Salman, yıllar sonradan çocuklarına sarılıp, ailesiyle adım atmanın kendisini çok mutlu edeceğini aktardı.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu aktaran Salman, "Türkiye Cumhuriyeti defalarca Filistin'in yanındaydı. Bunu zaten biliyordum lakin tedavi sürecim de bu gerçeği yaşayarak şahit oldum. Türkiye Müslüman bir ülke ve tekrar tekrar Müslüman kardeşlerinin yanına oldu. Keşke bir miting olsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görebilsem bunu fazla istiyorum." biçiminde konuştu.

"Muhammedin ailesiyle karşılaşacağı hatıra ben de merak ediyorum"

Protez firması sahibi Mustafa Ünlü de Filistinli Salman'ı yaşadıkları ve bitmiş yürüme azmi kendisini fazla etkilediğini söyledi.

Yıllardır yaptığı protezlerle binlerce insanın her tarafta adım atmasına tanıklık ettiğini anlatan Meşhur, şöyle dedi:

"Muhammed 6 gündür protezini kullanmaya başladı. Uzunca bir vakit yerine geçen kimse kullanmamasın verdiği zorluklar var lakin kısa zamanda oldukça iyi duruma geldi. Muhammed bize ayrı bir enerji verdi. İnsanları hoşlanmak lazım kim olursa olsun biz herkesi kendimizden biliriz. daima böyle düşünürüm. Muhammed'in şu mutluluğu yaşayan olması beni de hem mutlu etti."

Ünlü, Salman'ı oğlu gibi gördüğünü, Filistin'e gidip onu ve ailesini gezmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/gazzede-sag-bacagini-kaybeden-filistinliye-izmirde-protez-takildi.html