Ünsal, gençlerin bu konularda kendilerini geliştirdikleri takdirde iş başvurularında birkaç adım öne geçeceklerinin farkında olduklarını belirtti.

Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarda lider insan kaynakları platformu Eleman.net, 2015-2016öğretim yılında gerçekleştirdiği 20 farklı üniversite etkinliği ile gençlerle buluştu. Buluşmalarla ilgili bilgi veren Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, iş hayatına adım atmaya hazırlanan üniversite öğrencilerinden gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti. 

“Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde en çok ilgi gören konu başlıklarının özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerine yönelik olduğunu gördük” diye konuşan Ünsal, “Gençleri, amaca yönelik bir özgeçmişin ve görüşmelere mülakat tekniklerini bilerek hazırlanmanın iş başvurularında kendilerini birkaç adım öne çıkaracağına yönelik bilgilendirdik” dedi.

Üniversite buluşmalarında gerçekleşen stant etkinliklerinin de öğrencilerle doğrudan iletişim kurma açısından önemli olduğunu ifade eden Ünsal, “İnternetten iş arama süreçlerine ilişkin bilgi aktardığımız bu etkinliklerde, özgeçmiş formlarımızı doldurmaya yönlendirerek, öğrencilerin staj, part-time ve yeni mezun iş fırsatlarından yararlanmalarına da olanak sağladık” dedi. 

Eleman.net, öğretim yılı boyunca kampüslerde düzenlenen kariyer günlerinde de gençlerle buluştu. Bu organizasyonlarda söz alan Savaş Ünsal, öğrencilerin çalışma hayatına atılmadan önceki motivasyonlarını artırmayı amaçlayan “Motivasyon” başlıklı sunumu ile uzun yıllara dayanan profesyonel iş hayatı ve yöneticilik deneyimlerinden bilgiler aktardı. 

Eleman.net’in 2015-2016 öğretim yılında ziyaret ettiği üniversiteler
Üniversite Adı  Tarih 
Okan Üniversitesi 8 Ekim
Marmara Üniversitesi  16 Aralık
İstanbul Bilgi Üniversitesi  18 Aralık
Uludağ Üniversitesi  23 Aralık
Beykent Üniversitesi  4 Şubat
Yeditepe Üniversitesi  29 Şubat - 4 Mart 2016 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi  4 Mart
Marmara Üniversitesi  3 Mart
Ataşehir Adıgüzel MYO 15 Mart
Kocaeli Üniversitesi  16 Mart
Beykent Üniversitesi  21- 24 Mart 2016 
İstanbul Teknik Üniversitesi  31 Mart - 1 Nisan 2016 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi  16 - 17 Nisan 2016 
İstanbul Bilgi Üniversitesi  14 - 15 Nisan 2016 
Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu  18 - 21 Nisan 
İstanbul Aydın Üniversitesi 12 Nisan
Yıldız Teknik Üniversitesi  19 Nisan
Doğuş Üniversitesi  4 Mayıs
İstanbul Aydın Üniversitesi  4 Mayıs
Fatih Üniversitesi  5 Mayıs