Rize İl Müftülüğünce, üniversiteli gençlerin vakitlerini değerlendirebilecekleri “Diyanet Genç Büro” hizmete açıldı.

Rize İl Müftülüğü kadar gençlerin vaktini değerlendirebileceği ‘Diyanet Genç Ofis’ bürolarının ikincisi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde açıldı.

Rize İl Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında, gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak ve gençlerin akranlarıyla bir araya gelmelerini temin etmek nedeniyle üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan ‘Diyanet Genç Büro’ bürosu için “Açılış Töreni” gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. İslam medeniyetinde şehirler kurulurken camilerin etrafında kurulurdu. Süre içerisinde bu değişti. Bizler de İlahiyat Fakültemizin yanında keza dilekçe camii ayrıca de öğrencilere hitap etme özelliğine sahip camimizi yapı ettik. Bu caminin yanında da kitap-kafe şeklinde öğrencilerin istifade edebileceği bir mekan düşündük. Diyanet İşleri Başkanlığımız da ülke genelinde ‘Diyanet Genç Büro’ büroları açarak yeni bir dilekçe başlattı. Bizler de bu mekânı Diyanet’e ödev ederek genç öğrencilerimizin istifadesine sunduk.” dedi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise, “Her yönden iyi yetişmiş bir gençliğe sahip olabilmemiz için elimizdeki imkânları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile Rize’de açtığımız ‘Diyanet Genç Ofis’ büroları doğruca gençlerimize ulaşmayı hedefliyor, kalplerinin sevgiyle, dağarcıklarının bilgiyle aydınlanmasını istiyor ve bu çerçevede hizmetler yapmaya çaba ediyoruz.” diye konuştu. 

Kısa bir vakit önce Fener Mahallesinde kız öğrencilere yönelik ofis açtıklarını gösteren Müftü Çakmakçı, “Derhal ise Üniversite yerleşkesi içerisinde açtığımız ofisi hem kız hem de erkek öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Genç ofisimizde, görevlilerimiz kadar öğrencilerle birebir görüşmeler, söyleşi, sohbet, okuma grupları, bedava kitap ve dergi dağıtımı, yazan-okur buluşmaları, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülük faaliyetleri gibi çoğu etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bütün öğrencilerimizi burada yapılacak faaliyetlerden yararlanmaya ağırlama ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başlangıç programına Rektör yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal, Dekan yardımcıları, Müftü yardımcıları, İlçe müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, Gençlik Koordinatörleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyanet Haber

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-olacak.html