Erzurum'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan görme engelli Berna Deligöz hafız oldu. Hafızlık benim için bir sevda diyen görme engelli Berna Deligöz, emeline ulaşarak hafız oldu.

Erzurum'da küçük yaşta ailesini kaybeden ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sevgi Evleri'nde yetişen görme engelli Berna Deligöz (21), ayet-i kerimelerin meallerinden etkilenerek hafız olmaya karar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi yoluyla Erzurum İl Müftülüğüne başvuran Deligöz, 2019 yılı Mart ayında hafızlık eğitimine başladı.

Koronavirüs salgını sürecinde de eğitimine ara vermeden devam eden Deligöz, bütün zorluklara karşın 2021 yılı Ocak ayında hafızlığını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya adalet kazanan Deligöz, hiçbir engelin başarının önüne geçmeyeceğini bir defa daha gösterdi.

Hafızlık belgesini İl Müftüsü Yıldırım'ın elinden aldı

Deligöz için İl Müftülüğünde "Hafızlık Evrak Ibraz Töreni" düzenlendi.

Törende Deligöz'e Hafızlık Belgesi'ni ibraz eden İl Müftüsü Şahin Şimşek, "Olağanüstü gayretlerin, azmin ve bu uğurda göstermiş olduğun fedakarlıklardan ötürü başta seni, hafızlık hocanı ve bu süreçte yanında olup seni destekleyen herkesi tebrik ediyorum. Allah sana fazla yüce bir makam nasip etti." ifadelerini kullandı.

Hafızlık benim için bir sevdaydı

Mutluluğunu dile getiren Hafız Berna Deligöz ise "Hafızlık benim için bir sevda ve Allah'ın izniyle bu emelimi gerçekleştirdim." dedi.

Konuşmaların arkasında İl Müftüsü Şimşek, Berna Deligöz ve hafızlık hocası Ayyüce Ağar'a hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/gorme-engelli-berna-sevgi-evinde-hafiz-oldu.html