Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Frankfurt için İftar ve Sahur vakitlerini açıkladı. Ramazan’ın ilk günü Almanya Frankfurt için sahur saat kaçta, iftar vakti ne zaman. Oruç ne zaman açılacak, imsak vakti ne zaman, kaç saat oruç tutulacak detaylar haberimizde…

Diyanet İşleri Başkanlığı Almanya Frankfurt için İftar ve Sahur vakitlerini açıkladı.

Almanya Frankfurt Ramazan 2016 6 Haziran Ramazan’ın ilk günü namaz vakitleri haberimizde.

Almanya Frankfurt İftar vakti saati, İmsak vakti ve saati. Sahur ne zaman, Oruç saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek aşağıdaki tablodan görebilirsiniz…

İmsak: Sahur vakti, oruç tutacaklar için son yeme içme saatidir.

Sahur kaçta biter: Sahur vakti imsak ile biter. Takvimimizdeki imsak vakti girdiği an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz.

Diyanet Takvimindeki İmsak Farkı : Diyanet imsak için 18 dereceyi esas almaktadır. Fazilet takvimi ise 19 dereceyi esas alıyor. Mısır, malezya gibi sunni islam ülkeleri çoğunlukla 19 ya da 19,5 dereceyi esas almaktadır. Diyanet 1983 yılından sonra 19’dan 18 dereceye düşürmüştür!

İftar vakti: Akşam ezanı okunması ile oruçlarinizi açabilir yiyip içebilirsiniz. İftar vakti akşam ezanı saati ile aynıdır..

Almanya Frankfurt bayram namazı: Kurban bayram namazı vakti – ramazan bayram namazı vakitleri yaklaşık guneş doğduktan 45-50 dakika sonra girer.

ALMANYA ŞEHİR ŞEHİR RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTAR VE SAHUR SÜRESİ ÇOK KISA 


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imsakiyesine göre, il merkezleri baz alınarak ramazanın ilk günü Hakkâri’de imsak saat 02.50’de, iftar ise 19.32’de gerçekleşecek. Edirne’de ise saat 03.31’de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.53’te açılacak. Hakkâri ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 81 dakika olacak. Bir anlamda Hakkârili teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirneli iftar sofrasına oturacak. Erken oruç açılacak illerde Hakkâri’yi Van, Şırnak, Iğdır, Siirt ve Ağrı takip edecek. Edirne’den önce de Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ sofra başına oturacak. 
Coğrafi konumları nedeniyle dünyada en fazla süreyle orucu İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutacak. Kuzeyde oruç süresi 22 saate yaklaşan ülkeler bulunuyor. Örneğin İzlanda’nın kuzeyindeki Reykjavik kentinde yaşayan Müslümanlar, 23.45’te yapacağı iftarda neredeyse sofrayı toplayamadan sahura oturacak. Buradaki Müslü- manlar için 02.13’te sahur vakti sona ermiş olacak.

GURBETÇİLER 18 SAAT TUTACAK

Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 18 saati buluyor. 

Almanya’da (Berlin) ilk iftar 21.31’de,

Fransa’da (Paris) 21.56’da, 

Belçika’da (Brüksel) 21.58’de 

ve Hollanda’da (Amsterdam) 22.04’te yapılacak.