Hâkka Suresi 21. ayeti ne anlatıyor? Hâkka Suresi 21. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Hâkka Suresi 21. Ayetinin Arapçası:

فَهُوَ ف۪ي ع۪يشَةٍ رَاضِيَةٍۙ

Hâkka Suresi 21. Ayetinin Meali (Anlamı):

Artık o memnun olacağı bir yaşam içindedir.

Hâkka Suresi 21. Ayetinin Tefsiri:

Mahşer günü cennetlik kullara amel defterleri sağ elinden verilir. Defterini sağ eliyle alan bahtiyar kul, âdeta pekiyilerle dolu karnesini annesine babasına kullanmak için can atan bir çocuk gibi sevinir. “İşte defterim, buyurun okuyun!” der. (bk. İnşikâk 84/9) Dünyada iken âhiretin varlığına inandığını, bir gün gelip hesaba çekileceğini muhakkak bildiğini ve buna tarafından güzel bir kul olmaya çalıştığını bir şükrâne ifadesi olarak dile getirir.

“Zâten ben, bir gün hesaba çekileceğime kesin olarak inanmıştım” (Hâkka 69/20) âyetini şöyle izah etmek de mümkündür: “Ben hesaba inanmakla beraber birçok hata ettiğimi ve kendime göre fena amellerimin değerinin az olduğunu biliyor ve bundan nedeniyle borcumun çok, alacağımın eksik çıkmasından korkuyor, hesap verirken bir zorlukla karşılaşacağımı zannediyordum. Ancak benim farkına varmadığım, hesaba bile almadığım en rahat, en küçük amellerim dahi hesaba katılmış, yüksek kıymetler, değerler biçilmiş; bu ise benim değerimden, benim gücümden yok, nihâyetsiz acınacak şey sahibi olan Rabbimin sırf lutuf ve ihsanıyla olmuş bir iyilik ve rahmettir.” Böyle der, sevinir ve Rabbine şükreder. Allah da onu dünya günlerinde yaptığı hoş amellere bir mükâfat olarak, bulunduğu her yerden eli ile meyvelerini alıp yiyebileceği fazla hoş cennet bahçelerinde memnun olacağı bir hayatla mükâfatlandırır.

Buna karşılık:

Hâkka Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Hâkka Suresi 21. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hakka-suresi-21-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html