Hâkka Suresi 50. ayeti ne anlatıyor? Hâkka Suresi 50. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Hâkka Suresi 50. Ayetinin Arapçası:

وَاِنَّهُ لَحَسْرَةٌ عَلَى الْكَافِر۪ينَ

Hâkka Suresi 50. Ayetinin Meali (Anlamı):

Fakat o, kâfirler için acı bir pişmanlık sebebi olacaktır.

Hâkka Suresi 50. Ayetinin Tefsiri:

Kur’lahza, kalpleri Allah saygısı ve korkusuyla dopdolu olup, O’na karşısında gelmekten sakınan ve buyruklarını büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalışanlara yürüyecekleri içten yolu belirten bir öğüttür. Çünkü Kur’an’ın irşatlarından faydalanabilecek olanlar sadece bunlardır. Ne eyvah ama, onu yalanlayanlar da vardır. Ama Kur’lahza onlar için bir pişmanlık ve iç yarası olacaktır. Nitekim kâfirler, kıyamet günü takvâ sahiplerinin kurtuldukları azabı ve aldıkları mükâfatı, buna mukâbil Kur’an’a inanmadıkları için kendilerinin uğradıkları azabı görünce içten iç çekecekler, tarifi imkânsız bir hasret ve pişmanlıkla yanıp kavrulacaklardır. Çünkü Kur’lahza, gerçekliğinde hiç şüphe bulunmayan حَقُّ الْيَق۪ينِ  (hakku’l-yakîn) bir bilgidir. Onun haber verdiği her şey aynen vuku bulacaktır. O halde, kurtuluş için Yüce Rabbin ismini tesbihe, O’nu her türlü noksan sıfatlardan arındırıp tevhide ve tüm sahte tanrıları terk ederek yalnız O’na kulluğa sürdürmek gerekir.

Acilen Hâkka sûresinin sonunda yer bahşedilen konuların bir açıklaması ve bunların bir tamamlayıcısı mâhiyetinde Meâric sûresi gelmektedir:

Hâkka Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Hâkka Suresi 50. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hakka-suresi-50-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html