Hâkka Suresi 51. ayeti ne anlatıyor? Hâkka Suresi 51. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Hâkka Suresi 51. Ayetinin Arapçası:

وَاِنَّهُ لَحَقُّ الْيَق۪ينِ

Hâkka Suresi 51. Ayetinin Meali (Anlamı):

Çünkü o, hakkında hiçbir kesin olmama olmayan kesin gerçeğin tâ kendisidir.

Hâkka Suresi 51. Ayetinin Tefsiri:

Kur’an, kalpleri Allah saygısı ve korkusuyla dopdolu olup, O’na karşı gelmekten sakınan ve buyruklarını büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalışanlara yürüyecekleri doğru yolu belirten bir öğüttür. Çünkü Kur’lahza’ın irşatlarından faydalanabilecek olanlar sadece bunlardır. Ne yazık ama, onu yalanlayanlar da vardır. Lakin Kur’an onlar için bir pişmanlık ve iç yarası olacaktır. Nitekim kâfirler, kıyamet günü takvâ sahiplerinin kurtuldukları azabı ve aldıkları mükâfatı, buna mukâbil Kur’lahza’a inanmadıkları için kendilerinin uğradıkları azabı görür görmez derinden iç çekecekler, tarifi imkânsız bir hasret ve pişmanlıkla yanıp kavrulacaklardır. Çünkü Kur’an, gerçekliğinde hiç şüphe bulunmayan حَقُّ الْيَق۪ينِ  (hakku’l-yakîn) bir bilgidir. Onun haber verdiği her şey tıpkı vuku bulacaktır. O halde, kurtuluş için Ulu Rabbin ismini tesbihe, O’nu her türlü noksan sıfatlardan arındırıp tevhide ve tüm sahte tanrıları terk ederek yalnız O’na kulluğa devam etmek gerekir.

Derhal Hâkka sûresinin sonunda yer bahşedilen konuların bir açıklaması ve bunların bir tamamlayıcısı mâhiyetinde Meâric sûresi gelmektedir:

Hâkka Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Hâkka Suresi 51. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hakka-suresi-51-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html