Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac farizasını yapmak isteyen vatandaşlara karşın başvuru formu ve diğer işlemleri e-Devlet üzerinden hizmete açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşlara karşın tatbik ve diğer işlemleri e-Devlet üzerinden hizmete açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hac ön tescil, kura sonuç, organizasyon seçimi, belirlenmiş kayıt işlemleri ile eğitimlere ilişkin bilgilerin bulunduğu ek hizmetler hac işlemleri çatısı altında tek bir hizmette toplanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Değişim Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da Cumhurbaşkanlığı Dijital Mutasyon Ofisinin suni zeka, siber emniyet ve millet kurumlarının dijital dönüşümü gibi birçok projeye öncülük ettiğini söyledi.

Bu çalışmaların en önemlisinin e-Devlet Kapısı olduğunu vurgulayan Koç, "e-Devlet Kapısı bugün 3 milyarın üstünde giriş yapılan, 59,2 milyon kullanıcısı olan, 870 kurumumuza ait 6 bin 563 hizmetin var olduğu, olur ya dünyanın en büyük dijital platformu ve bunu biz daima sizlerle beraber gerçekleştirdik. Bu dijital platformlara biz her gün yeni hizmetler düzenlemek istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyisini, en süratli şekilde, en nitelikli şekilde ulaştırmak istiyoruz. Egzersiz hayatım, ikametgahım, araçlarım gibi bütünleşik hizmetlerle de her geçen gün yeni yeni hizmetler eklemeye devam ediyoruz." dedi.

En son yaptıkları hoşnutluk anketi sonucuna tarafından, e-Devlet ile yüzde 95 oranında bir memnuniyeti karşıladıklarını gösteren Koç, dünyadaki muadillerine bakıldığında, e-Devlet'in en efektif başvuru olduğunu kaydetti.

HAC TATBIK İŞLEMLERİ ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

e-Devlet'ten Hac Ön Tescil İşlemi Nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden Hac organizasyon tercihi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden Hac muhakkak tescil işlemi nasıl yapılır?

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hac-basvuru-islemleri-artik-e-devlet-uzerinden-yapilabilecek.html