Dünyalık veya ahiretlik bir isteği ve dileği yer alan, bir şeye gereklilik duyan kimse için okunması nasihat edilen dua...

İnsanlar, hayatları her tarafında çoğu şeye ihtiyaç duyarlar, birçok şeye kavuşmayı açlık ederler. Dünyalık ya da ahiretlik bir isteği ve dileği yer alan, bir şeye gereksinim duyan kimse, ihtiyaçlarını karşılamak ya da arzularına gelmek için ilk olarak onlara götürecek sebeplere tutunmalı, hem bunların gerçekleşmesi için Allah’tan yardım istemelidir. Peygamberimiz (s.a.s.), bu hususta şöyle buyurmuştur:

“Kimin, Allah’tan ya da insanlardan bir dileği varsa, şartlarına yerinde güzel bir abdest alsın, sonra iki rekat namaz kılsın, daha sonra da Allah’a sena etsin, Allah’ın Resûlüne salât ve selâm getirsin. sonra şöyle dua etsin:

Okunuşu

“Lâ ilâhe illallâhu’l-halîmül-kerîm.

Sübhâne rabbi’l-arşi’l-‘azîmi’l-hamdü lillâhi Rabbi’l-‘âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike ve ‘azâime mağfiratike ve’l-ğanîmete min külli birrin ve’s-selâmete min külli ismin. Lâ tedağ lî zenben illâ ğafertehû velâ hemmen illâ ferractehû velâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhame’r-râhimîn.”

Anlamı

“Kerim ve Halîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur.

Ulu Arş’ın Rabbi olan Allah, her türlü noksanlıktan münezzehtir. Âlemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun.

Allah’ım! Rahmetini gerektiren şeyleri, kesin affını, her iyiliği elde etmeyi, her günahtan uzakta olmayı senden dilerim.

Ey merhametlilerin en merhametlisi! Affetmediğin hiçbir günah, feraha çevirmediğin hiçbir tasa, senin razı olduğun şeylerden karşılamadığın hiçbir ihtiyaç ile beni baş başa vazgeçme.” (Tirmizî, Salât, 343)

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hacet-duasi-arapca-turkce-okunusu-ve-anlami.html