Hadid Suresi 9. ayeti ne anlatıyor? Hadid Suresi 9. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Hadid Suresi 9. Ayetinin Arapçası:

هُوَ الَّذ۪ي يُنَزِّلُ عَلٰى عَبْدِه۪ٓ اٰيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ اِلَى النُّورِۜ وَاِنَّ اللّٰهَ بِكُمْ لَرَؤُ۫فٌ رَح۪يمٌ

Hadid Suresi 9. Ayetinin Meali (Anlamı):

O Allah oysa, sizi inkâr ve cehâlet karanlıklarından kurtarıp iman ve ilim aydınlığına dışında tutmak için kuluna bu apaçık âyetleri indirmek­tedir. Şüphesiz Allah, size karşısında çok şefkatlidir, ölümsüz acınacak şey sahibidir.

Hadid Suresi 9. Ayetinin Tefsiri:

Buna göre;

  Her türlü ahlâk, hal ve davranışlarıyla örnek ve güvenilir bir insan olan Peygamber (s.a.s.) onları Allah’a imana ziyafet etmektedir. Sıradan bir insan olsa belki sözüne emanet edilmeyebilir. Ama o birey, sözüne asalet edilecek en içten insandır; Allah’ın elçisidir.

  Allah Teâlâ kullardan Elest bezminde kulluk sözü almış, fıtratlarına Allah’a inanma duygusunu yerleştirmiş, insana aklını kullanıp doğruyu bulma imkânı vermiş, tüm kâinatı da varlığını ve birliğini bildiren açık delillerle doldurmuştur. Hem Resûlullah (s.a.s.) de kendine inanan insanlardan Allah yolunda infak ve cihad için bey’beygir almıştır. Hudeybiye’de ağaç aşağı aldığı bey’at buna misaldir.

  Kullarına karşısında baki şefkat ve merhamet sahibi olan Rabbimiz, onları küfür, şirk ve günahların karanlıklarından kurtarıp iman, hidâyet ve sâlih amel aydınlığına çıkarmak için de seçkin kulu Hz. Muhammed (s.a.s.)’e doğru yolu açıklayıcı, hakkı bâtıldan ayırıcı ayetler indirmiştir.

Cenâb-ı Hakk’ın bu büyük lutuflarına “inkâr ve nankörlük”le karşılıklı olma etmek, hiç şüphesiz uygun ve doğru bir tutum olamaz. Aksine kulun bu büyük nimetlere nasıl şükredeceğinin korkusu, endişesi ve gayreti içinde olması beklenir. Yapılacak şükrün başında ise Allah yolunda infak ve cihad gelir:

Hadid Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Hadid Suresi 9. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hadid-suresi-9-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html