"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" sloganıyla binlerce fidan dikildi.

"Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla ülke genelinde saat 11.11'de 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen etkinliklerde 252 milyon fidan toprakla buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde; "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliklerine, "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" projesiyle takviye oldu.

Proje kapsamında; "81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" sloganıyla, il ve ilçe müftülüklerine alt Kur'an kurslarında hafızlık eğitimine aralıksız öğrenciler adına 81 ilde 81 bin fidan dikildi.

Ankara

"Ulusal Ağaçlandırma Günü" kapsamında "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla Ankara'da binlerce fidan dikildi.

Yenimahalle'de gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü rehberliğinde Mehmet Akif,  Beştepe,  Zübeyde Bayan, Gazi, Sabancı ve Yenimahalle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri katıldı.

Sızı

Ağrı İl Müftülüğüne alt Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler, "11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yüzlerce fidan dikti.

Sızı Valisi Dr. Osman Varol'un katılımıyla TRT Parkı ve Sızı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde hafızlarla bir araya gelen İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Peygamber Efendimiz (s.a.s.), 'Sizden herhangi biriniz, kıyamet kopuyor olsa zeka elindeki fidanı diksin.' buyuruyor. Bizler çevreci bir peygamberin ümmeti; ağaca, yeşile ve çevreye tartı veren dinin mensuplarıyız. Bu tür etkinliklerde en önde biz olmalıyız. Amacımız; günümüz ve geleceğimiz için çevremizi temiz ve yeşil tutmaktır." dedi.

Bingöl

Ülkemizin orman varlığına katkı karşılamak ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye vazgeçmek nedeniyle düzenlenen faaliyetler zarfında Bingöl'de Kur'an kursu öğreticileri ile öğrenciler, İl Müftü Vekili Hanife Miran'la birlikte onlarca fidan dikti.

Bitlis

"11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Tatvan'da düzenlenen fidan dikim etkinliğinde din görevlileri ve hafızlık Kur'an kursu öğrencileri onlarca fidan dikti.

Düzce

Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı temin etmek ve toplumda çevre konusunda farkındalık meydana getirmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Düzce Müftülüğü de takviye oldu.

Düzce Musababa Köyü kırsalında gerçekleştirilen etkinlikte İl Müftüsü Rüstem Can, Müftülük personeli ve hafızlık Kur'an kursu öğrencileri ile birlikte fidan dikti.

Eskişehir 

Eskişehir'de, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla ülke genelinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası zarfında fidan dikim etkinliği düzenlendi. 

Odunpazarı Sarısungur Mahallesi Ağaçlandırma Alanı'ndaki etkinlikte İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler, din görevlileri, üniversite öğrencileri, TDV kadın ve gençlik kolları ile TDV gönüllüleri yüzlerce fidan dikti.

Giresun

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor" projesi dahilinde Espiye Çepni Köyü'nde fidan dikme etkinliğine katıldıklarını söyledi.

Hakkari

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Hakkari'de fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Hakkari Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen faaliyet dahilinde Ahmed-i Hani Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri fidan dikti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, fidan dikme kampanyasına destek veren öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerle birlikte fidan diken İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, "İslam, ağaç dikmeye büyük ağırlık vermiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) her meselede olduğu gibi bu konuda da ashabına tavsiyelerde bulunmuş ve yaptıklarıyla günümüz insanlarına ışık olmuştur." dedi.

İstanbul

İstanbul'da "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" zarfında binlerce fidan toprakla buluştu.

Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir, "11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Başkanlığımızın, '81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor' projesi çerçevesinde Heybeliada Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu öğrencilerimizle birlikte yaz aylarında meydana çıkan yangında zarar gören Heybeliada Çam Limanı mevkisine yüzlerce fidan dikimi gerçekleştirdik." dedi.

İzmir

Bornova Yakaköy Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim etkinliğine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Müftüsü Salih Sezik, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hafızlık öğrencileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmaların arkasında binlerce fidan toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Karaman 

"11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Karaman'da düzenlenen fidan dikme etkinliğinde din görevlileri ve hafızlık Kur'an kursu öğrencileri binlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikim etkinliğine İl Müftüsü Faruk Gürbüz de katıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da "Ulusal Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Karaköprü İlçesi Mustafacık Mahallesi'nde "Bugün Fidan, Yarın Nefes" sloganıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte İl Müftü Yardımcısı Osman Ekşioğlu, Karaköprü İlçe Müftüsü Mehmet Koç, Haliliye İlçe Müftüsü Abdulhekim Öz, şube müdürleri, daire personeli, din görevlileri ve TDV Kagem yetkilileri ile hafızlık öğrencileri onlarca fidan dikti.

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hafizlar-gelecege-nefes-oldu.html