Türkiye’nin ilk imam hatip lisesi olan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi’nde hafızlığını tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen törenle verildi.

Türkiye’nin ilk imam konuşmacı lisesi olan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi’nde hafızlığını tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen törenle verildi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen hafızlık icazet törenine öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende, cami imam hatipleri Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu’nun da arasında bulunduğu hocalar tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, hafız öğrenciler de Kur’lahza-ı Kerim’den ayetler okudu.

Törende daha sonra İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi bünyesinde hafızlığını tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri sunuldu.

Yerli ve tanıdık olmayan turistler, merakla peşine düşüp takip ettikleri programdan cep telefonlarıyla görünüm aldı.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Konuşmacı Lisesi Müdürü Bayram Kefeli, lisenin 1951 yılında Türkiye’nin ilk imam konuşmacı lisesi olarak açıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Okulumuz bünyesinde ortaokulla beraber örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında 35 diplomalı hafızımızın bugün inşallah icazet merasimini beraberce yapacağız. Öğrencilerimiz okulda ayrıca akademik derslerini görüyorlar ayrıca de hafızlıklarını tamamlıyorlar. Beşinci sınıfta başlıyoruz, altıncı sınıfta hafızlıklarını tamamlamış oluyorlar. derhal diplomalarını almış 35 hafızımızın diploma törenini, icazet merasimini böyle güzel bir mekanda gerçekleştiriyoruz.”

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hafizliklarini-tamamlayan-35-ogrenci-ayasofya-i-kebir-camiinde-icazet-aldi.html