Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney Ege ve İç Ege, Göller yöresi, Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

MARMARA, EGE, AKDENİZ VE İÇ ANADOLUDA FIRTINA

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da kuvvetli (40-60 Km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.



15 Mayıs Pazar günü ise; yurt genelinde yağış görülecek. Özellikle Karadeniz, Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde yoğun yağış görülürken, Güney Doğu Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu olacak. 

İSTANBUL'DA HAFTASONU YAĞMUR YOK! 

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; İstanbul'da 14 Mayıs Cumartesi günü en düşük sıcaklık 17, en yüksek sıcaklık 26 derece olacak. 15 Mayıs Pazar günü ise en düşük sıcaklık 18, en yüksek sıcaklık 25 derece olacak.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 28
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 26
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 29
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 28
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğu kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 31
Antalya: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu 24
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 29