Akik: Canlılık veren enerjisiyle, tembelliği giderir. Sıkıntılı anlarda cesaretlendirir ve olumlu bakış açısı meydana getirir. Ağrıları giderici özelliği bulunduğu gibi cilt hastalıklarına karşı da iyi gelir. Başarının taşıdır, iş adamları tarafından çok kullanılır çünkü, cesaretli ve kendinden emin olunmasına yardımcıdır. Özellikle erkeksi bir enerjiye sahip olduğu için cinsel gücü güçlendirir. Kan akışını hızlandırır; o yüzden kalp hastaları için uygun değildir. 

Ametist: Doğal bir rahatlatıcıdır; en büyük özelliği uykusuzluk problemine iyi gelmesidir. Yatmadan önce bir süre ametist kristalini elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyup uyuyun. Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Vücuttaki fazla elektriği soğuran ametist taşı, rahatlık verir ve dinginlik sağlar. Beyin gücünü de yükselttiği düşünülen ametist taşı, evde kullanıldığında kavga ve huzursuzluklardan arındırır ve huzurlu bir ortam sağlar.

Kehribar: Tam bir ağrı kesicidir. Diz ağrılarına, bel ve sırt rahatsızlıklarına iyi gelir. Depresyona ve intihara eğilimli insanlar için yararlıdır. Ruhsal sağlığı korur ve bedene canlılık ve enerji verir. Ortamdaki negatif enerjiyi emer rahatlama hissi verir. Beyni uyarıcı özelliği sayesinde, doğru karar vermede etkilidir.

Kuvars: Metafizikte gücün sembolüdür. Kainatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü kavrayabileceğine inananlar vardır. Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlar gibi elektronik eşyalardan yayılan radyasyonu toplar. Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir. Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. Afrodizyak etkiye sahip olup, aşk hayatınızı canlandırır bir çeşit doğal viagradır

Lal: Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı arttırır. Cinsel dengesizliğe karşı koruma sağladığı ''tutkuların taşı" olarak da adlandırılır. Erkeklerde ve kadınlarda kasık altında her gün 10 dakika tutulursa, üretkenliği artırdığına inanılır. Yastık altına konduğunda kabuslardan koruduğuna inanılan lal taşını hassas kişilerin bel altında kullanmaları gerekir çünkü sinirliliğe, baş ağrısına ve baş dönmesine sebep olabilir.

Firuze: Dikkat çekici rengi sayesinde, üzerinizdeki bakışları kendine çeken turkuaz nazara  karşı etkili bir taştır. İletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder, tansiyonu düzenler, migrene karşı etkilidir. Hastalık durumunu renk, değiştirerek haber verir. Çünkü vücudun salgıladığı sıvılara karşı duyarlıdır. Howli taşı, labaratuar ortamında boyanarak Turkuvaz diye satılabilmektedir. Taş yüzeyi yumuşaksa ve altın veya tebeşirimsi görüntüler kolay kazınabiliyorsa Howlit taşı olması muhtemeldir.

Yeşim: Korku ve endişeden kurtarır, cesaret, özgüven ve huzur duygusu verir. Sol el içinde taşımalı veya kalp bölgesine gelecek şekilde takılmalıdır. Düşünceleri netleştirir ve doğru ifade etme yeteneğini artırır. Bilgece söz söyleme yeteneğini artırır. Sihir ve büyünün etkilerinden korur.