Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesinde engebeli çare süreci sürekli 28 yaşındaki Murat Memiş, herkese aşı yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Kentte yaşayan Murat Memiş, iş yerindeki arkadaşlarının PCR testinin fazla çıkması üzerine alev, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle 30 Ağustos'ta Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Testi fazla çıkan Memiş, şikayetlerinin artması üzerine 10 gün önce Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'ne yatırıldı. Burada tedavisi süren Memiş, aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor.

"Bu işin çözümü aşı, başka tedavisi yok." diyen Memiş, insanlardan aşılarını bir lahza evvel yaptırmalarını istedi.

"Zamanı Gelince Derhal Aşılarımı Olacağım"

Yaşadığı engebeli süreci AA muhabirine anlatan Murat Memiş, meslek uygun birkaç arkadaşının artı çıkması üzerine deneme yaptırdığını belirterek, "Tedavim bir zaman evde devam etti. Durum kötüleşti, sonra hastaneye yattım. Alev, öksürük, lezzet koku kaybı, solunum yetmezliği yaşadım." diye konuştu.

Bir gün olağan serviste yattıktan sonradan durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alındığını aktaran Memiş, aşı olmadığı için pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Memiş, hiçbir kronik rahatsızlığının olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aşı olmadım, aslında çok kayda değer bir detaymış. Fazla kötü bir şey bu rahatsızlık, insan buraya yatınca anlıyor. Herkese bir an önce aşısını olmasını tavsiye ediyorum. Bir an önce aşılarını olsunlar. Aşı olmamanın pişmanlığını burada yaşadım. Kimse geciktirmesin, bir an önce aşısını olsun. Bu işin çözümü aşıdan diğer bir şey değil. Yoğun bakım fazla kuvvet bir süreç, insanı fazla zorluyor. Buradaki sıhhat çalışanları çok kuvvet koşullar aşağı çalışıyor. Allah onlardan razı olsun, çok ilgileniyorlar. Bu işin çözümü aşı, başka tedavisi değil. Ben de hastaneden çıktıktan sonradan zamanı gelince tüm aşılarımı anında olacağım."

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hastanede-kovid-19-tedavisi-suren-genc-asi-olmamanin-pismanligini-yasiyor.html