Alışveriş şenliğini hayra dönüştüren etkinlik kapsamında imza günleri, konserler, meddah gösterileri ve tarih sohbetleri de gerçekleşecek. Türkiye genelinde toplanan ev tekstilinden beyaz eşyaya, ayakkabıdan giyime kadar binlerce çeşit ürün uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Hayra Davet Şenliği’nden elde edilen gelir ile dünyanın dört bir yanında ihtiyaç olunan bölgelerde 27 tane su kuyusu açılacak, gelirin kalanı öğrencilere burs olarak dağıtılacak ve ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak temini sağlanacak. 

Açılışı 4 Mayıs 2016’da yapılacak olan ‘Hayra Davet Şenliği’ İstanbul Maltepe Sahil Parkı’ndaki 32 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşecek. 9 gün sürecek olan şenlikte alışverişin yanı sıra birçok sosyal etkinlik de düzenlenecek. Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Yusuf Duru, Bekir Develi, Kum sanatı gösterisiyle Veysel Çelikdemir ve daha birçok tanınmış sima konserler, söyleşiler, imza günleri ve sahne gösterileriyle sevenleriyle buluşacaklar.

En uygun fiyata en kaliteli ürünlerin satılacağı şenlikte; gıdadan, giyime; mobilyadan, beyaz eşyaya kadar her keseye her zevke uygun ürünler yer alacak. Semerkand Vakfı tarafından organize edilen etkinlikten elde edilen gelir ile; dünyanın çeşitli bölgelerinde her birinin maliyeti 3 bin dolar olan 27 tane su kuyusu açılacak. Şenlikten elde edilen gelir ile aynı zamanda öğrencilere burs sağlanırken, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine de erzak temin edilecek.