Türkiye genelinde toplanan ev tekstilinden beyaz eşyaya, ayakkabıdan giyime kadar binlerce çeşit ürünün uygun fiyatlarla satışa sunulduğu şenlikte 12 Mayıs Perşembe son gün. Hayra Davet Şenliği’nin geliri öğrencilere burs olarak dağıtılacak; başta Afrika olmak üzere çeşitli ülkelerde 27 su kuyusu açılacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere Ramazan paketleri hazırlanacak. Hayra Davet Şenliği’nin ilki 2014 yılında 300 bin kişinin katılımıyla Trabzon’da, ikincisi ise 2015 yılında 250 bin kişinin katılımıyla Ankara’da gerçekleşmişti. İstanbul’daki şenliğin ise 700 binden fazla kişinin katılımı ile tamamlanması bekleniyor. 

4 Mayıs 2016’da açılan ‘Hayra Davet Şenliği’ İstanbul Maltepe Sahil Parkı’ndaki 32 bin metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşti. 9 gün süren şenlikte alışverişin yanı sıra birçok sosyal etkinlik de düzenlendi. Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Alper Akın, Yusuf Duru, Bekir Develi, Kum sanatı gösterisiyle Veysel Çelikdemir ve daha birçok tanınmış sima konserler, söyleşiler, imza günleri ve sahne gösterileriyle sevenleriyle buluştu. En uygun fiyata en kaliteli ürünlerin satıldığı şenlikte; gıdadan, giyime; mobilyadan, beyaz eşyaya kadar her keseye her zevke uygun ürünler yer Hayra Davet Şenliğinde satışa sunuldu. 

Düzenlendiği her ilde yoğun ilgi gören Semerkand Hayra Davet Şenliği Trabzon, Ankara ve İstanbul’dan sonrada şimdide Bursa’da düzenlenecek. 21-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek olan “Bursa Hayra Davet Şenliği” hız kesmeden hayır toplamaya devam ediyor.