Türkiye’de faaliyetle olan çok sayıda alternatif havayolu şirketinin olmasının uygun fiyatlı uçak bileti bulmak için önemli bir avantaj sağladığına dikkat çeken Ekinay, Enuygun.com üzerinden yurt içi ve yurt dışı uçuşlar için 1000’i aşkın havayoluna ait uçak bileti arasında karşılaştırma yapılabileceğine dikkat çekti.

Okulların kapanması ve üniversitelerin birer birer tatile girmesiyle uçakla yapılan seyahatlerde de artış görülmeye başlandı. Ailesiyle ve sevdikleriyle tatile gidenler, yazlıklarının bulunduğu şehirlere yolculuk eden ve sınavların bitimiyle memleketlerine dönen öğrenciler, uçak bileti satışlarında artışa yol açtı. Her ay 7,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Enuygun.com’un Seyahat Analisti Murat Ekinay konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Mayıs ayı içinde seyahat etmek üzere satın alınan uçak biletleriyle haziran için satın alınanları karşılaştırdığımızda, haziran ayında %15’lik bir artış olduğunu görüyoruz. Her zaman bilet satışlarında ön sırada yer alan İstanbul, Ankara ve İzmir’i haziran döneminde Antalya takip ediyor. Adana ve Gaziantep gibi şehirlere de uçuşlar artarken, Bodrum için satın alınan bilet sayısında da neredeyse %80 artış olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu. 

Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, her sene okulların kapandığı dönemde uçak bileti satışlarında artış olduğunu hatırlatarak, “Okulların kapanması hem tatil başlangıcı, hem eve dönüş anlamına geliyor. Bu sene uçak bileti satışlarında yaşanan %15’lik artış da seyahat alanındaki hareketlenmenin bir göstergesi… Özellikle Antalya ve Bodrum’a yapılan uçuşlarda dikkat çekici bir fark oldu. Buradaki artışın önemli bir kısmı yaz tatili için bu bölgeleri tercih eden kişiler oldu. Diğer illerimize olan dönemsel artış ise üniversitelerin tatile girmesinin ardından öğrencilerin eve dönüş yolculuğunun başladığını gösteriyor” dedi. 

Her ay 200.000’in üzerinde uçak bileti satışı gerçekleştiren Enuygun.com, okulların ve üniversitelerin tatile girmesini fırsat bilen tatilcilerin ve evlerine dönecek öğrencilerin buluşma noktası oldu. Kullanıcıların 1.000'in üzerinde havayolu şirketi arasından kendileri için en uygun uçak biletini kolayca bulup hızlı ve güvenli şekilde satın almalarını sağlayan Enuygun.com, kullanıcılara en uygun uçuş seçeneklerini en uygun fiyatlarla sunuyor.