Kalp dostu olan ve tatlı isteklerini büyük ölçüde bastırmaya tezgâhtar olan hurmalar, sofranızdan beceriksiz etmemenizi sağlayacak birçok farklı sıhhat yararı sunuyor. İşte hurmanın özellikleri ve faydaları...

Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde hurma ağacının "hayat ağacı" olarak bilinmesi, ekonomileri ve kültürleri için ne kadar kıymetli olduğuna dair böylece çok anahtar sözcük vermektedir. Dünyanın birçok yerinde tüketilmektedir ve en çok üretildiği Darı, İran, Cezayir ve Suudi Arabistan'da olağan beslenmenin bir parçasıdır.

Bu meyvelerin 6 bin yıldan daha uzun bir zaman önce yetiştirilmeye başlandığı tahmin ediliyor. En fazla tüketilen hurma çeşidi, büyük koyu renkli bir hurmalardır ve genel olarak piyasada bunlar satılır.

Hurmalar klimakterik olmayan meyvelerdir yani, onları ağaçtan kopardığınızda olgunlaşma sürecini durdurursunuz. Hurmanın toplanması biraz zahmetlidir. Hurmalar benzer anda olgunlaşmazlar, bu nedenle olgunlaştıkça toplanırlar ve bu yüzden tümü benzer anda toplanamaz.

6 bin yıldan fazla geçmişi olan doğal bir tatlandırıcı: Hurma #1

HURMANIN ÖZELLİKLERİ

Hurma çinko, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum kaynağı olduğu için besin düzeyinde fazla garip bir meyvedir. E vitamini, provitamin A ve folik asit açısından da zengindir ve lif ve karbonhidrat içeriği de öne çıkar. Muz gibi, kalori bakımından fazla yüksektir, bu nedenle çoğu sporcu onu diyetlerine dahil eder.

Şekere alternatif olarak yaygın olarak kullanılmaktadır, bu nedenle çoğu tarifte hurmaya rastlamak mümkündür.

Uzmanlar, 100 gram şekerin yaklaşık 100 gram hurma ezmesine eşdeğer olduğunu söylüyor. Fakat hurma işlendiğinde tüketilmesi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kadar önerilmeyen kolay şekerler özgür ülkü gelir. Dolayısıyla hurmadaki şeker, sıradan kolay şekerler dek zararlı olacaktır. Bir gıdada ne değin işlenmiş ve basit şeker olursa, o kadar süratli emilir ve kan şekerini böylece hızlı yükseltir.

İşlenmemiş, ham hurma ise fazla artı şeker içerir ancak aynı zamanda kan şekerini düşüren lif de içerir. bu nedenle kan dolaşımımıza daha yavaş girer ve iştahımızın yanı sıra kan şekeri zirvelerinin daha iyi yoklama edilmesini sağlar. Ancak uzmanlar, bir takım hurmaların ilave şekerler içerebildiğini ve bunlardan kaçınmamız gerektiği konusunda uyarıyor.

Birleşik Milletler Yiyecek ve Tarım Örgütü (FAO), ultra tamamlanmış gıdalar yerine hurma ve diğer meyveler gibi doğal gıda seçeneklerine yönelmenin, genel sağlık açısından epeyce iyi bir adım olduğunu ve obezitenin tersine çevrilmesi için mutlaka yapılması gerektiğini açıkladı.

Hurma ayrıca salatalara veya soslara ayrıca de keklere ve öteki tatlı yemek tariflerine dahil edilebilir. Ayrıca içecekleri tatlılaştırmak için de hurma kullanılabilir.

6 bin yıldan fazla geçmişi olan doğal bir tatlandırıcı: Hurma #2

HURMANIN FAYDALARI

Doğal hurmalar diğer vitamin ve minerallerin yanı sıra yüksek konsantrasyonlarda potasyum ve A vitamini taşıyan nefis bir lif kaynağıdır. İşte en kısa sürede alışveriş sepetinize hurma eklemek için 8 neden:

Enerjiyi Artırır

Hurma içeriği doğal şekerler bakımından yüksektir, bu nedenle çabuk bir enerji patlamasına ihtiyacınız varsa, ikinci bir fincan kahve içmek yerine bir avuç hurma yiyebilirsiniz.

Kemikleri Güçlendirir

Birçok insan, yeterince güneş ışığı almanın ve D vitamini taşıyan yiyeceklerin kemik sağlığı için hayati yük taşıdığını bilir. Hurmalarda yer alan magnezyum ve bakır gibi minerallerin kombinasyonuda kemikler için harikadır. İster osteoporozla çaba etmek ister önleyici bir tedbir olarak kemiklerinizi sağlamlaştırmak istiyor olun, hurmalar size tezgâhtar olabilir.

Kabızlığı Giderir

Hurmanın bir başka faydası da, dinç ve bakımlı sindirimi destekleyen çözünür lif bakımından zengin olmasıdır. Kabızlık çekiyorsanız, diyetinize hurma eklemeyi deneyin ve daha fazla su içmeyi unutmayın.

Yürek Sağlığını Geliştirir

Durmadan kalp dostu beslenmek kalbinize yardımcı olmanın bir yoludur. bunun dışında hurmalar, potasyum açısından varlıklı olduğu için kalbinizi dinç tutmak için gereklidir.

Vücuttaki İltihabı Azaltır ve Önler

Magnezyum, irin önleyici özelliği ile bilinen bir mineraldir ve hurmalardan gerekli magnezyumu kuşkusuz alabilirsiniz. 3 bin 700'den fazla katılımcıyla yapılan bir araştırma, magnezyum açısından varlıklı bir diyetin daha düşük irin belirteçleri ile ilişkili olduğunu gösterdi.

Demir Eksikliği Anemisini Önler

Demir eksikliğiniz varsa, hurmalar normale dönmenize yardımcı olmak için inanılmaz bir yoldur. Tek bir porsiyon hurma takriben 1 mg demir içerir. Dinç, demir açısından zengin bir yemek yemek için hurmaları tariflerinize eklemeyi deneyin.

Tatlı İsteklerini Bastırır

Asla tatlı istekleri durmayan biriyseniz, hurma sağlığa zararlı tatlılara fantastik bir alternatiftir. Kurabiye, bonbon ve öteki tatlı şeylere olan iştahınızı denetim etmenize yardım etmek için hurmaları tekrar tekrar yanınızda bulundurabilirsiniz.

Kolesterolü Azaltır

Kolesterolü düşürmenin bir yolunu arıyorsanız, hurma dinç bir diyetin parçası olarak kolesterolü düşürmeye muavin olabilecek iyi bir çözünür lif kaynağıdır.

Kilo Almak İstiyorsanız Hurmaları Deneyin

Kilo almakta güçlük çekiyorsanız, hurma beden ağırlığınızı arttırmanın dinç bir yoludur. Besinlerle doluyken, bununla birlikte iyi miktarda da kalori sağlarlar. 4 hurma takriben 270 kalori içerir.

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hurmanin-ozellikleri-ve-faydalari.html