Hz. İbrahim (a.s.) kaç yaşında baba ve Sare Validemiz kaç yaşında anne oldu? Meleklerin Sâre validemize verdiği müjde.

Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor:

“İbrâhim’in karısı da ayakta durmuş dinliyordu; bu sözleri duyunca güldü. Ona da İshâk’ı, İshâk’ın ardından da Yakûb’u müjdeledik.” (Hûd sûresi, 71)

Lût kavmini helâk etmeye dışarı giden melekler önce İbrâhim aleyhisselâm’a uğradılar, onların melek olduğunu bilmeyen Hz. İbrâhim derhal bir dana kesip kızarttı. Misafirlerin bunu yemediklerini görür görmez korkuya kapıldı, bunun üzerine melekler kendilerini tanıttılar.

İşte bu esnada Hz. İbrâhim’in hanımı Sâre, misafirlere hizmet için ayakta durmuş bekliyor ve konuşmaları dinliyordu. Kendileri için yemek hazırladıkları misafirlerinin melek olduğunu öğrenince, âyet-i kerîmede belirtildiği üzere gülmeye başladı. Melekler de ona İshâk’ı dünyaya getireceğini, daha sonraları da torunu Yakub’un doğacağını müjdelediler. O tarihte Hz. İbrâhim, müfessirlerin belirttiğine kadar 120, karısı Sâre de 90 yaşındaydı. Âyet-i kerîmenin devamında belirtildiği üzere Sâre bu müjdeye şaştı ve:

“Olacak şey değil! Ben bir kocakarı, kocam da bir yaşlı iken çocuk mu doğuracağım? Bu aslında hayret verici bir şey! dedi.” Melekler de ona, bunun Allah Teâlâ’nın rahmet ve bereketiyle mümkün olacağını söylediler.

Kaynak: Riyazüs Salihin, Erkam Yayınları

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/hz-ibrahim-as-ve-hz-sare-validemiz-kac-yasinda-evlat-sahibi-oldular.html