Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de binlerce sivilin yaşadığı çadır kentlerde, şiddetli yağış sebebiyle su baskınları meydana geldi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor: “Mü’minler birbirlerini sevmede, birbirlerine karşısında sevgi ve merhamet göstermede tek bir karoser gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği süre, bedenin diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateş çekerler.” (Müslim, “Birr” 66)

Hazreti Mevlânâ: "Dünyada bir birey üşüyorsa ısınmaya hakkın yok.” sözü ile kardeşliğimizi her tarafta hatırlatıyor.

İdlib'de Şiddetli Yağış Sonucu Çadır Kentler Sular Altında Kaldı

Gece boyu süren yağış, Suriye'nin Türkiye sınır hattında cebren yerinden edilen sivillerin sığındığı çadır kentleri sular aşağıda bıraktı.

İdlib'de bilgi çalışmaları yürüten Suriye Acele Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, yaptığı açıklamada, saha ekibinin yaptığı egzersiz sonucu 24 çadır kenti su bastığını, binlerce sivilin çadırının su aşağıda kaldığını tespit ettiklerini söyledi.

Hallaj, "İdlib'de insani destek faaliyeti yürüten kuruluşların, cebren yerinden edilen sivillere yönelik çalışmalarını artırması gerekiyor." dedi.

HÜDAYİ VAKFI SURİYE YARDIMLARINA ONLİNE BAĞIŞ İLE DESTEK OLMAK İÇİN TKLAYINIZ..

Her geçen gün insani krizin arttığını açıklayan Hellaj, oluşan zararı yerine getirmek için süratli çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

İdlib'deki koşul

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Esed rejiminin kontrolünde olmayan alanda 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma karar aldı.

Rejim, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara devam edip 4 bölgeden 3'ünü ele geçirip İdlib'e yöneldi. Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi kuvvetlendirmek için ilave mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da her yerde şiddetlendi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın arkasından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 döneminde saldırılardan kaçan takriben 2 milyon sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

HÜDAYİ VAKFI SURİYE YARDIMLARINA ONLİNE BAĞIŞ İLE DESTEK OLMAK İÇİN TKLAYINIZ..

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/idlibde-siddetli-yagis-sonucu-cadir-kentler-sular-altinda-kaldi.html