Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların oranı yüzde 75'i geçen il sayısının 15'e ulaştığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 ile çaba zarfında iki doz aşı yaptıranların oranının Kültürlü ve Zonguldak'ta da yüzde 75'in üstüne çıktığını, böylece mavi il sayısının 15'e ulaştığını belirtti.

İkinci doz koronavirüs aşısı olanların oranının Yozgat, Erzincan ve Malatya'da da yüzde 65'in üstüne çıktığını bildiren Koca, "Bu üç ilimizin haritadaki rengi sarı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yüzde 75'i devretmek üzere yarışalım." ifadelerini kullandı.

Sağlık Durumu Bakanlığının "covid19.saglik.gov.tr" sitesindeki Türkiye haritasında, ikinci doz aşı oranı yüzde 55'in aşağıda olan iller "kırmızı", yüzde 55-65 arasındaki iller "turuncu", yüzde 65-75 arasındakiler "sarı", yüzde 75'in üstündekiler de "mavi" renkle gösteriliyor.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/iki-doz-koronavirus-asisi-olanlarin-orani-15-ilde-yuzde-75i-gecti.html