Kovid-19 salgını sebebiyle ara bahşedilen umre ziyaretlerinin baştan başlatılmasının gerisinde İstanbul Havaalanı'ndan birincil kafile yola çıktı.

Yeni müşteri koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılından itibaren ara bahşedilen umre ziyaretlerinin bitmiş başlatılmasının ardından birincil kafile İstanbul Havalimanı'ndan tanrısal topraklara yola çıktı.

İstanbul Havaalanı Dış Hatlar Dışarı Giden Gezgin Terminali'ne gelen kafiledekiler, burada bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan daha sonra ihrama girdi. İhrama giren umreciler, maksat ve dua ettikten sonra uçağa binmek üzere pasaport kontrolünden geçti.

Umreye giden yolcularından Zikri Ilgar, Suudi Arabistan'ın umreye müsade vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyecanlı olduğunu bildiren Ilgar, "Daha önce umre ziyareti gerçekleştirdim fakat yeniden ilk günkü tanrısal topraklara gidişimin heyecanını yaşıyorum. İlk grup olduğumuzu öğrendik onun için de heyecanlıyız. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ramazan umresi için niyetlendik ama hava yolları açık olmadığı için ama bugüne nasip oldu." dedi.

Kafilede bulunan Günay Şahin ise başta umreye gittiğini söyledi.

Şahin, 2-3 yıldır bu ziyareti beklediğini kaydederek, "Bu sene nasip oldu, Allah'ın izniyle. Fazla heyecanlıyım. Heyecandan söyleyecek başka bir şey düşünemiyorum. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

"Kapıların her yerde açılmasından daha sonra fazla istek oldu"

Umre ziyaretini organize eden tur firmasının yöneticisi Muhammed Ali Çatar da 2 yıldan pozitif bir sürüden bu yandan umre ziyaretlerinin yapılamadığını belirtti.

Uzun bir aradan sonra umreye gidecek birincil kafilenin kendilerine nasip olduğunu dile getiren Çatar, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, 2020 yılının Şubat ayı itibariyle pandemi nedeniyle Suudi Arabistan umre gidişlerini kapatmıştı. Takriben 2 sene 3 ay üzerinden geçti. Biz ilk umre kafilesini Mekke'ye yolcu ediyoruz. Grubun başında biz de olacağız. Her ne kadar şükretsek azdır. Pandemi sonrası kapıların baştan açılmasından sonradan fazla istek oldu. Bu talepleri hac ibadeti sebebiyle eylül ayına tecil etmek zorunda kaldık."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/ilk-umre-kafilesi-2-yil-aradan-sonra-kutsal-topraklara-gitti.html