İstanbul’un yeni sanat mekanı Galeri Beylikdüzü, ‘Ekrem İmamoğlu Özel Koleksiyonu’nun ön gösterimine ev sahipliği yaptı.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyonu, şehrin yeni kültür sanat noktası Galeri Beylikdüzü’nde bir araya getirildi.

Başkan İmamoğlu’nun kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı, tarafından kente kazandırılan yeni sanat mekanının açılışına Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile özel koleksiyona eserleriyle katkı sunan sanatçılar, sanat galerilerinden temsilciler ve kültür sanat dünyasından davetliler katıldı.

Kurucusu ve onursal başkanı olduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından şehre kazandırılan galerinin ilk koleksiyonun açılışında eser sahipleri, sanatçılar, belediye başkanları ve kültür sanat dünyasında isimleri ağırlayan İmamoğlu, 400’ün üstünde eseri misafirlerinin beğenisine sundu.

Galeri Beylikdüzü’nün Eşi Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte sanatçılara destek olan bir merkeze dönüşmesini istediklerini söyleyen İBB Başkanı, “İstanbul medeniyetlere ev sahipliği yapmış büyük bir koleksiyoncu. Tarihler boyu bu kadar değeri içinde barındırmış ve hala çok iddialı bir şehir. Hak ettiği değeri, hak ettiği pozisyonu İstanbul'a kazandırabildik mi? Ne yazık ki değil. Mutlaka hak ettiği değeri bulmalı” dedi.