İnsan Suresi 27. ayeti ne anlatıyor? İnsan Suresi 27. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

İnsan Suresi 27. Ayetinin Arapçası:

اِنَّ هٰٓؤُ۬لَٓاءِ يُحِبُّونَ الْعَاجِلَةَ وَيَذَرُونَ وَرَٓاءَهُمْ يَوْمًا ثَق۪يلًا

İnsan Suresi 27. Ayetinin Meali (Anlamı):

Şu günahkâr kâfirler, çarçabuk geçen dünya hayatını seviyorlar da, önlerinde kendilerini bekleyen o dehşet kıyâmet gününü bir kenara bırakıyorlar.

İnsan Suresi 27. Ayetinin Tefsiri:

Kâfirlerin Peygamber’e ve Kur’lahza’a karşısında gelmelerinin en mühim sebebi, Allah’ı unutmaları, fazla ağır ve dehşetli bir gün olan kıyâmeti hiç hesaba katmamaları, tüm sevgi ve himmetlerini dünyanın peşin ve fâni zevklerine bağlamalarıdır. Allah’tan ve âhiretten gaflet, insanın başına böyle büyük bir belâ açmaktadır. Bu sebeple, ilâhî kudreti hatırlatarak gafilleri uyandırmak üzere dikkatler, insanın yaratılışı üzerine çekilir. İnsanı yoktan yaratan, mafsallarını ve azalarını kaslarla, damarlarla, derilerle birbirine bağlayarak onu sapasağlam yapan ilâhî kudret, kesinlikle onun üzerinde istediği tasarrufa sahiptir. Dolayısıyla dilediği süre onları helak etmeye, onların yerine benzer cinsten ama karakterleri bunlardan farklı, örneğin Kur’lahza’a ve Peygamber’e itaat edecek diğer halk müziği getirmeye; dilerse onları sıhhatliyken hasta etmeye, güzelken çirkinleştirmeye, şekil ve suretlerini değiştirmeye; dilediğinde de ölümlerinden sonra onları diriltmeye kadirdir. İşte Kur’an bu gerçekleri hatırlatmak için gelmiştir:

İnsan Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

İnsan Suresi 27. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/insan-suresi-27-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html