İnşikak Suresi 23. ayeti ne anlatıyor? İnşikak Suresi 23. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

İnşikak Suresi 23. Ayetinin Arapçası:

وَاللّٰهُ اَعْلَمُ بِمَا يُوعُونَۘ

İnşikak Suresi 23. Ayetinin Meali (Anlamı):

Oysa Allah, onların içlerinde ne gizlediklerini çok iyi bilmektedir.

İnşikak Suresi 23. Ayetinin Tefsiri:

Onlar, kendilerini hakka ağırlama eden Kur’lahza’a inanıp itaat etmemektedirler. Halbuki onlardan beklenen iman ve itaattir. Bunu yapmadıkları takdirde onları bekleyen can yakıcı bir azaptır. Çünkü, ama iman edip sâlih amel işleyenler azaptan kurtulup, kesintisi olmayan, bitip tükenmek bilmeyen bir mükâfata erişebileceklerdir.

21. âyette, Kur’an okunurken secde etmeyen kâfirler kınandığı için bir kısım fakihler, bu âyet okunduğunda secde edilmesi gerektiğini söylemişlerdir. Ebû Hanîfe (r.h.) burada secde etmenin vacip olduğu kanaatindedir.

Derhal gelmekte olan Burûc sûresi, özellikle İnşikak sûresindeki “Ama Allah, onların içlerinde ne gizlediklerini mükemmel bilmektedir” (İnşikâk 84/23) âyetiyle sinyâl buyrulduğu üzere kâfirlerin mü’minlere karşısında besledikleri öfkeye ve mü’minlerin onlardan gördükleri mihnete katlanarak Allah yolunda şehadet ile büyük bir feyze ereceklerine ve Kur’ân’ın şanına uyarı çekiyor:

İnşikak Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

İnşikak Suresi 23. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/insikak-suresi-23-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html