Farklı ülkelerden Instagram kullanıcılarının, her sene aynı gün bir araya geldiği ve birbirinden renkli kareleri Instagram’a taşıdıkları Instameet’in 13’ün

Ankara buluşması, bu sene 24 Nisan’da ODTÜ kampusunda gerçekleşti.

Instagram kullanıcılarının birbirleriyle bağlantı kurmak, fotoğraf dünyasını keşfetmek ve yaratıcılıklarıyla kendi objektiflerinden kareleri Instagram’da paylaşmak için bir araya geldiği buluşmaların sonuncusu; Instameet 13, tüm dünyayla eşzamanlı olarak 22-24 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. 24 Nisan’da ve bu sene ilk kez Ankara’da gerçekleşen Instameet 13 buluşmasında ODTÜ kampusu, en güzel haliyle fotoğraflandı.

Dünyamızın güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla ilan edilen Dünya Günü’nün hafta sonunda planlanan Istameet 13 Ankara buluşmasında, 40 Instagram kullanıcısı, Instagram’da yüz bini aşkın takipçiye hitap eden fotoğrafçıların tekniğini yakından gözlemleme fırsatı buldu. ODTÜ kampusunda, Çarşı Bölgesi, Mimarlık Fakültesi ve ODTÜ öğrencilerinin de çok kullandığı bölümler arasındaki yaya yolunda yürüyüş yapan katılımcılar, yüzlerce fotoğraf çekti.

Paylaşılan fotoğraflar, Instagram'ın global buluşma için belirlediği #WWIM13, #WWIM13_Ankara ve #LifeOnEarthWWIM13 hashtag'lerinden ve ODTÜ Kampusu’ndaki buluşmalarda kullanılan #ODTUmeet hashtag’inden takip edilebilir.