Küçük yaşlarda havalimanı çevresinde inip kalkan uçakları büyük bir ilgiyle seyreden Fly Servis Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl ’ün bu merakı, şimdi 2 milyon dolar değerinde 3 bin adet maket uçaktan oluşan bir koleksiyonun sahibi olmasına neden oldu. Maket uçaklarını koymak için 400 bin dolara bir daire satın alan Sarıgöl, Guinness rekorlar kitabına girmek için de başvuru yapmaya hazırlanıyor.

İŞİ DE UÇAKLARLA İLGİLİ
Yerli ve yabancı birçok havayolu firmasına temsil ve gözetim hizmeti veren Fly Servis’in Yönetim Kurulu Başkanı Sarıgöl’ün model uçak merakı, küçük yaşlarda başladı. Atatürk Havalimanı’nda uçakların iniş kalkışını hayranlıkla seyreden Gökhan Sarıgöl’deki uçak sevgisi bir süre sonra tutkuya dönüştü.

MAKET EKSPERİ!
Bir yandan uçak fotoğrafı çeken Sarıgöl, bir yandan da model uçak toplamaya başladı. Amatör ruhla yaptığı koleksiyon, kendi işini kurmasıyla sayıları 3 bine yakın uçak modeli, yüzlerce tarihi fotoğraf ve yağlıboya tablolardan oluşan dev bir arşive dönüştü.

Bugün elinde değerleri 400 dolar ile 4 bin dolar arasında değişen yüzlerce maket bulunduran Sarıgöl, bütün koleksiyonun ise yaklaşık 2 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi.
Bu işe gönül veren Sarıgöl, artık maketlerin de eksperi durumunda. Bir görüşte maketi orijinal ve taklidinden ayıran Gökhan Sarıgöl’ün verdiği bilgiye göre, benzer bir koleksiyon dünyada 7-8 kişide daha var.

İşadamı, büyük fedakârlıklarla elde edilen ve dökme demirden yapılan 45-50 yıllık uçak modellerini, ülke ülke gezerek müzayedelerden ya da antikacılardan satın alıyor.
En iyi müşterilerden biri Gökhan Sarıgöl, ABD, İngiltere ve Almanya’daki bu alandaki en iyi müşterilerden biri. İşadamı, müzayededeki uçak modelleri için 5-6 bin dolar vermekten de kaçınmıyor.
Sarıgöl, yıllarca topladığı uçak ve fotoğrafları ev ve işyerine sığdıramayınca bunun için de bir yol buldu. Florya’daki işyerinin 200 metrekarelik yan dairesini 400 bin dolara satın alan Gökhan Sarıgöl koleksiyonunu burada sergiliyor.

HEDEF GUINESS REKORLAR KİTABI
Sarıgöl bu yönde kendisine birkaç alışveriş merkezinden teklif geldiğini ancak daha profesyonel, daha geniş alanlarda müze açmayı düşündüğü için tekliflere sıcak bakmadığını, bu alanda bir dünya rekorunu elinde bulundurduğunu ve Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuruda bulunacağını söyledi.
Sarıgöl, basım aşamasına gelen Türk Sivil Havacılık Tarihi adlı üç ciltlik eserle de sektöre katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: https://www.superkulup.com/isadami-gokhan-sarigolun-2-5-milyon-dolarlik-maket-ucagi-var.html