Ölüdeniz Mahallesi’nde Belceğiz Plajı’na sıfır konumdaki bir otel, RamazanBayramı’ndan itibaren ’İslami otel’ konseptine geçerek, muhafazakar tatilcilere hizmet vermeye başladı. Bünyesindeki 2 havuzdan birinin çevresini 4 metre yükseklikteki tenteyle kapatan otel işletmecileri, sadece kadın çalışanların hizmet verdiği havuzda, tesettürlü tatilcilere yüzüp güneşlenme imkanı sağladı.

Kadınlara özel havuzda yüzüp güneşlenenler, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’nı telefonla arayarak, iniş için alçaldıkları sırada yaklaşık 100 metre üzerlerinden geçen yamaç paraşütü pilotlarını röntgencilik yapmakla suçladı.

JANDARMA PİLOTLARI UYARDI

Jandarmanın sözlü uyardığı yamaç paraşütü pilotları ise şikayetler karşısında şaşırıp kaldı. Belceğiz Plajı’nda minibüslere bindirdikleri müşterilerini dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine çıkaran ve 30 dakikalık uçuşun ardından tekrar Belceğiz Plajı’na indiren pilotlar, röntgencilik suçlamasına sert tepki gösterdi. Turist sayısındaki azalma nedeniyle zor günler geçiren ve günlük ortalama uçuş sayıları üçte bir oranında azalan pilotlar, kötü giden sezonda bir de böyle şikayetlerle uğraşmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ölüdeniz’de ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten pilotlar, yaşananları komikolarak niteledi. Belceğiz Plajı’ndan iniş yaptıkları rotayı gösteren tandem (ikili) yamaç paraşütü pilotu İbrahim Altın, inançlara saygılı olduklarını ve uçarken kimseyi gözetlemediklerini söyledi.

Şikayet üzerine jandarma tarafından uyarıldıklarını kaydeden Altın, "İniş sırasında mecburen insan sayısının az olduğu noktayı tercih etmek zorundayız. Yoksa istenmeyen kazalar olabilir. O yüzden şikayete konu olan yer, bize göre en uygunnoktadır. İniş hattımızda havuzun üzeri, başka yerden geçme şansımız yok" dedi.

"RÖNTGENLEME ŞANSIMIZ ZATEN YOK"

Saçma bir şikayetle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Altın, "Son patlamalardan sonra turizm gelirlerimiz düştü. Bizde burada hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Böyle saçma sapan şeyler canımızı sıkıyor. Ben önümdeki yolcuyu en güvenli şekilde plaja indirmeye çalışıyorum. İniş anında bir pilot zaten inişe odaklanır. Çevresindeki etkenleri fark etmesi mümkün değil. İniş anında birini röntgenleme şansımız zaten yok. Gereksiz, saçma sapan bir şikayet. Bütün pilotlar yaşananlara güldük" diye konuştu.

Yamaç paraşütü pilotlarından Hüseyin Ünal da havuza giren kadınların kendilerine yönelik şikayetlerini jandarmadan öğrendiklerini kaydetti. Amaçlarının herhangi bir yeri gözetlemek değil, müşterilerini sağlıklı şekilde uçurup indirmek olduğunu hatırlatan Ünal, "Şaka gibi bir olayla karşı karşıyayız. Yamaç paraşütüyle alçalırken hiçbir yere bakmaz, sadece inişe yoğunlaşırsınız. Gerçekten trajikomik bir olay. Ölüdeniz gibi bir yerde böyle bir olayın ortaya çıkması garip" dedi.

Kaynak: Hürriyet